Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση Βύρωνα: Καταγγελία Αστυνομικής Βίας κατά Πολιτών

Καταγγέλλουμε την προσαγωγή των μελών της Αριστερής Παρέμβασης Πολιτών Βύρωνα στο Α.Τ. Βύρωνα, γιατί έβαζαν πανό

Όταν χρειάζεσαι την αστυνομία δεν την βρίσκεις και όταν κρεμάς πανό ή διαμαρτύρεσαι επιδεικνύει άμεσα αντανακλαστικά και τη βρίσκεις μπροστά σου. Μπορεί η εγκληματικότητα να διογκώνεται και το οργανωμένο έγκλημα να απλώνει παντού τα πλοκάμια του, αλλά η κυβέρνηση χρησιμοποιεί την αστυνομία για τα πανεπιστήμια, για να χτυπά τη νεολαία και κάθε λαϊκή αντίδραση και κινηματική δράση.

Έτσι και χθες το βράδυ στο Βύρωνα, προσήγαγαν δύο μέλη της Αριστερής Παρέμβασης Πολιτών Βύρωνα, την ώρα που προσπαθούσαν να κρεμάσουν πανό στη σχολάζουσα κληρονομιά, η οποία διεκδικείται από το δήμο Βύρωνα με ομόφωνη απόφαση δημοτικού συμβουλίου.

Και οι δύο είναι γνωστοί στην κοινωνία του Βύρωνα, έχουν έντονη κοινωνικοπολιτική δράση και ο ένας έχει εκλεγεί επανειλημμένα δημοτικός σύμβουλος.

Το αστείο του πράγματος είναι, ότι την ώρα που η εγκληματικότητα χτυπάει κόκκινο, να βλέπεις ένοπλους αστυνομικούς να διαβάζουν το πανό, μεταφέροντας στους ανωτέρους τους τι λέει και να έχουν κινητοποιηθεί η ομάδα ΔΙΑΣ, η ασφάλεια και περιπολικό, για να τους προσαγάγουν.

Από την πρώτη στιγμή, βρεθήκαμε στο Α.Τ. Βύρωνα στο πλευρό των δύο αγωνιστών μαζί με κάποιους δημοτικούς συμβούλους και πολίτες, απαιτώντας την άμεση απελευθέρωσή τους, κάτι που έγινε λίγη ώρα μετά.

Οι χθεσινές προσαγωγές είναι ενταγμένες στο κυβερνητικό πλαίσιο του νόμου και της τάξης και στις κατασταλτικές επιχειρήσεις της αστυνομίας, προκειμένου να φοβίσουν τον κόσμο, να περιορίσουν τις ελευθερίες και να καταστείλουν τις αντιδράσεις του, απέναντι στη βάρβαρη νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης.

Καταγγέλλουμε τις προσαγωγές των μελών της ΑΡΠΑ Βύρωνα όπως και κάθε ενέργεια της κυβέρνησης και της αστυνομίας που στοχεύει να περιορίσει ελευθερίες και δικαιώματα που έχουν κατακτηθεί με αγώνες.


Βύρωνας 20/10/22

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ