Βιασμός 12χρονης: Διαφθορά, υποκρισία, έλλειψη κοινωνικής μέριμνας και στοχοποίηση εξαθλιωμένων οικογενειών

 

ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ – ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

 Σχόλιο του Γραφείου Τύπου

  •  Συμπεράσματα από την υπόθεση βιασμού 12χρονης στα Σεπόλια:
  • Διαφθορά, υποκρισία, έλλειψη οποιασδήποτε κοινωνικής μέριμνας για τα παιδιά, αλλά και στοχοποίηση εξαθλιωμένων οικογενειών. Λιντσάρισμα των θυμάτων.

Το τελευταίο διάστημα η Ελληνική κοινωνία συγκλονίζεται από την υπόθεση του βιασμού της 12χρονης, όμως ο τρόπος παρουσίασης όχι μόνο αποκρύπτει την πραγματικότητα, αλλά και την διαστρεβλώνει συνειδητά.

1) Το θύμα, 12χρονο κορίτσι, το οποίο βιάζονταν  και εκδίδετο από τα 11 του χρόνια, προέρχεται από μία πολύτεκνη οικογένεια, με 8 παιδιά, πάμφτωχη. Η μητέρα και το παιδί εργαζόταν στο κατάστημα του βασικού υπευθύνου, ανθρώπου υπεράνω πάσης υποψίας, με ιδιαίτερες σχέσεις με κυβερνητικά στελέχη αλλά και με την ιεραρχία, ο οποίος όχι μόνο βίαζε το κορίτσι αλλά και το εξέδιδε και σε πολλούς άλλους.

2) Η σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων δεν είναι κάτι το καινούργιο, όπως υποκριτικά παρουσιάζουν και «καταδικάζουν» οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης και των Μ.Μ.Ε.. Μόνο το πρώτο οκτάμηνο του 2022 καταγγέλθηκαν 294 κακοποιήσεις παιδιών στην Ελλάδα, η οποία δεν είναι πλέον ενδιάμεση χώρα για το διεθνές κύκλωμα εκμετάλλευσης ανηλίκων, αλλά χώρα προορισμού. Συχνά εξαφανίζονται προσφυγόπουλα από την Ειδομένη αλλά και παιδιά από ιδρύματα. Διεθνώς δύο εκατ. παιδιά ετησίως, σύμφωνα με την Unicef, εξαναγκάζονται στην πορνεία, μεταξύ 11-14 ετών και ο μέσος όρος ζωής, μετά την είσοδο στην πορνεία των θυμάτων αυτών, είναι 7 χρόνια.

3) Η βασική αιτία της παιδικής πορνείας είναι η φτώχεια. Η μεγαλύτερη εξάπλωση υπάρχει σε χώρες με πολύ φτωχό πληθυσμό, όπως Φιλιππίνες, Ινδίες, Η.Π.Α., Βραζιλία, Ταϊβάν, Ταϋλάνδη, αλλά και στην Ελλάδα, ιδιαίτερα σε κοινωνικές ομάδες περιθωριοποιημένες όπως οι ΡΟΜΑ. Στην Ηλεία καταγγέλλεται ότι η παιδική πορνεία, παιδιών ΡΟΜΑ, γίνεται σε κοινή θέα!

4) Κοινωνικές δομές για εγκαταλελειμμένα παιδιά δεν υπάρχουν ούτε δομές των Δήμων. Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Μπακογιάννης, διοργανώνει φιέστες, «πετάει» χρήματα των δημοτών για «μεγάλο περίπατο» και άλλα τελείως άχρηστα, αλλά αφήνει να καταρρεύσουν κοινωνικές δομές!

Συνολικά, όπως καταγγέλλεται από τους εργαζόμενους, έχει μειωθεί και το προσωπικό και η χρηματοδότηση. Η αδιαφορία και οι ελλείψεις φάνηκαν στην περίπτωση του Κολωνού, όπου επί ημέρες τα μικρότερα παιδιά έμειναν έρμαια του κανιβαλισμού των Μ.Μ.Ε., μέχρι που τα πήρε Μ.Κ.Ο., με δική της πρωτοβουλία, για να παράσχει φροντίδα και ασφάλεια.

5) Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως εξελίσσεται μία επιχείρηση λιντσαρίσματος της οικογένειας από αστυνομία, δικαστήρια και Μ.Μ.Ε.. Κανιβαλίζουν σε εξαθλιωμένους ανθρώπους. Χωρίς να υποτιμάται η ευθύνη της μητέρας σε σχέση με τη φροντίδα των παιδιών, γίνεται προσπάθεια να φορτωθούν τα πάντα στην οικογένεια, για να απαλλαγούν από την ευθύνη οι βιαστές (ο επικεφαλής είναι στέλεχος της Ν.Δ.) και όλοι οι άλλοι που εκμεταλλεύονται σεξουαλικά μικρά παιδιά. Δημοσιογράφοι παρουσίασαν και το πρόσωπο του παιδιού, χωρίς να επιβληθεί καμία ποινή. Προβάλλουν και τα παιδιά που κλαίνε.

Υποκρισία και αγριότητα για να αποκρύψουν την βασική αιτία όλων αυτών, δηλαδή την φτώχεια, την εγκατάλειψη και την περιθωριοποίηση.

Για να μην έχουμε λοιπόν τέτοια φαινόμενα σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών, πρέπει να αγωνιστούμε για να εξαλείψουμε τις αιτίες που τα γεννούν.

Το   Γραφείο Τύπου 21.10.2022

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ