Δικαιοσύνη για τον Βασίλη Μάγγο

ΛAΙΚΗ ΕΝΌΤΗΤΑ-ΑΝΥΠΌΤΑΚΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΆ

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΜΑΓΓΟ!

Δικάζονται την Παρασκευή 21/10 στα Δικαστήρια του Βόλου τρεις από τους βασανιστές αστυνομικούς, οι οποίοι διώκονται αυτεπαγγέλτως για επικίνδυνες σωματικές βλάβες μετά τη γνωστοποίηση των τραγικών περιστατικών που προηγήθηκαν και συνοδεύουν το θάνατο του Βασίλη. Παράλληλα έχουν ασκηθεί ένδικα μέσα και από την οικογένεια Μάγγου, που διαμαρτύρεται για τον σκανδαλώδη νομικό χαρακτηρισμό του άγριου ξυλοδαρμού και βασανισμού του Βασίλη ως πλημμελημάτων, ωστόσο αυτά δεν έχουν μέχρι σήμερα προχωρήσει σε εξέταση.

Ο Βασίλης υπέστη άγριο βασανισμό από την αστυνομία μετά από μία πορεία διαμαρτυρίας στις 3 Ιουνίου του 2020, περνώντας από την παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα Δικαστήρια του Βόλου. Οι αστυνομικοί τον στοχοποίησαν και τον προσήγαγαν χωρίς καμία αφορμή. Στη συνέχεια τον οδήγησαν στο Α.Τ. Βόλου, το οποίο βρίσκεται εκτός πόλης, και τον χτυπήσαν και βασάνισαν σε τέτοιο βαθμό που βρέθηκε αργότερα παρατημένος έξω στο δρόμο σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, με 7 πλευρά σπασμένα και τραύματα στο συκώτι και τη χολή του.

Ο Βασίλης εξαιτίας του βασανισμού του από την αστυνομία χρειάστηκε νοσηλεία στο νοσοκομείο, σταθερή ιατρική φροντίδα στο σπίτι, έχασε τη δουλειά του και τελικά ένα μήνα μετά τα βασανιστήρια που υπέστη, και ενώ εξακολούθησε να έχει διάφορα προβλήματα υγείας, απεβίωσε.

Παρά την προσπάθεια της αστυνομίας να συγκαλύψει τις συνθήκες που οδήγησαν στο θάνατο του Βασίλη, έχει βγει στο φως ο φρικιαστικός βασανισμός αυτού του νέου ανθρώπου από την αστυνομία. Πρόκειται για μια ακραία περίπτωση αυθαιρεσίας και βίας που η αστυνομία λειτούργησε εγκληματικά , απάγοντας έναν άνθρωπο, χτυπώντας τον άγρια και πετώντας τον λιπόθυμο στο δρόμο.

Δεν πρέπει να περάσει η ατιμωρησία που επιτρέπει να συνεχίζεται η ασύδοτη εγκληματική δράση βίας της ΕΛΑΣ με τελευταίο παράδειγμα το βιασμό 19χρονης κοπέλας μέσα στο ΑΤ Ομονοίας.

Να σπάσει το απόστημα της αστυνομικής βίας.

Να δικαιωθεί ο Βασίλης και η οικογένειά του

Το Γραφείο Τύπου 20.10.2022