“Πρωταθλήτρια” Στην Ευρώπη η Ελλάδα στην τιμή του ρεύματος ανά μεγαβατώρα

Η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση στο σύνολο της ευρωπαϊκής ένωσης με 250,61€ ανά μεγαβατώρα σύμφωνα με τα στοιχεία είναι από την επίσημη ιστοσελίδα της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας

Στον παρακάτω χάρτη αποτυπώνεται για σήμερα 20/10/2022 η μέση ημερήσια τιμή (€/MWh) της χονδρεμπορικής Αγοράς Επόμενης Ημέρας για κάθε ευρωπαϊκό κράτος.

Αυτό σημαίνει ότι κάποιοι από αυτές τις τιμές κερδίζουν ή καλύτερα κερδοσκοπούν την ίδια ώρα που ο λαός πληρώνει ακριβά την τιμή του Ρεύματος.

Οι πανηγυρισμοί των κυβερνητικών στελεχών και από τα παπαγαλάκια της για τις επιδοτήσεις στις τιμές του Ρεύματος, που σε καμία περίπτωση δεν καλύπτουν τις τεράστιες αυξήσεις, αποκρύπτουν ότι αυτές τις «τσεπώνουν» οι εταιρίες παραγωγής και εμπορίας σε τιμές που είναι πολύ μεγαλύτερες από τις αντίστοιχες τιμές στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Έχουμε επισημάνει επανειλημμένα ότι αυτή την ώρα απέναντι σε αυτή την πολιτική που ευνοεί το μεγάλο κεφάλαιο απαιτείται να αναπτυχθεί ένα μεγάλο κίνημα που θα διεκδικήσει μέτρα ενάντια στην ανεξέλεγκτη αύξηση των τιμών της ενέργειας, εθνικοποίηση του τομέα της παραγωγής και διάθεσης ηλεκτρικού ρεύματος και της ενέργειας, τον τερματισμό της καταστροφικής στάσης της Ε.Ε. και της χώρα μας απέναντι στον πόλεμο Ρωσίας Ουκρανίας, την άρση των κυρώσεων και την ανάληψη πρωτοβουλιών για τον τερματισμό του πολέμου.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ