Γαλλία: Μεγάλη διαδήλωση της Αριστεράς πριν την Απεργία στις 18 Οκτώβρη

Χιλιάδες πολίτες πραγματοποίησαν χθες μεγάλη πορεία στο Παρίσι, με πρωτοβουλία της Αριστεράς που αντιτίθεται στην πολιτική του Εμανουέλ Μακρόν δηλώνοντας ταυτόχρονα την υποστήριξη τους στην απεργία των εργαζομένων στα διυλιστήρια.

Σε αυτή την “πορεία κατά της ακρίβειας και της αδράνειας για το κλίμα”, που είχε την υποστήριξη και συνδικαλιστικών ενώσεων, είχαν συγκεντρωθεί λίγο μετά τις 4 το απόγευμα (τοπική ώρα) 140.000 άνθρωποι, σύμφωνα με τους διοργανωτές και 30.000 σύμφωνα με την αστυνομία.

“Αρχίζουμε αυτή την πορεία η οποία είναι μια τεράστια επιτυχία”, δήλωσε ο ηγέτης του κόμματος της αντιπολίτευσης Ανυπότακτη Γαλλία Ζαν-Λυκ Μελανσόν από ένα φορτηγό εν μέσω του πλήθους, ανακοινώνοντας “την οικοδόμηση ενός νέου Λαϊκού Μετώπου που θα ασκήσει την εξουσία στη χώρα την κατάλληλη στιγμή.

Υποστήριξε την ιδέα μιας “γενικής απεργίας” την Τρίτη, απηχώντας τις εκκλήσεις για τον σκοπό αυτό, κυρίως στα μέσα μεταφοράς (γαλλικούς σιδηροδρόμους /SNCF), Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Παρισιού /RATP, λιμενεργάτες) και στον δημόσιο τομέα.

“Η δύναμη της πορείας μας είναι ένα στήριγμα στην κινητοποίηση των εργαζομένων, κυρίως αυτή που θα πραγματοποιηθεί” την Τρίτη και “πρέπει να τα σκεφτούμε όλα αυτά ως ένα σύνολο, που ο ένας βοηθά τον άλλο, που ο ένας στηρίζει τον άλλον”, δήλωσε σήμερα ο Μελανσόν. α

Στην πομπή συμμετείχαν εκπρόσωποι όλων των κομμάτων της Αριστεράς, καθώς και η Νομπελίστρια Λογοτεχνίας Ανί Ερνό.

Απεργία και διαδηλώσεις της Τρίτη 18 Οκτώβρη στη Γαλλία

Μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση και διαδηλώσεις οργανώνουν τα συνδικάτα σε όλη τη Γαλλία την Τρίτη 18 Οκτώβρη.

Τα συνδικάτα διαμαρτύρονται για την προσπάθεια της κυβέρνησης Μακρόν να σπάσει την απεργία των εργαζομένων στα διυλιστήρια προχωρώντας στο μέτρο της επιστράτευσης.

Ταυτόχρονα λένε ότι μεγάλοι κλάδοι πραγματοποιούν το τελευταίο χρονικό διάστημα κινητοποιήσεις για την αύξηση των μισθών και των συντάξεων, την βελτίωση των συνθηκών ζωής την προστασία των κοινωνικών παροχών και της δημόσιας παιδείας που πλήττονται από την πολιτική της κυβέρνησης και τις συνέπειες της ενεργειακής κρίσης και της ακρίβειας.

Η κινητοποίηση στις 18 Οκτώβρη είναι μια προσπάθεια συντονισμού όλων των εργαζομένων προκειμένου να αναδειχθούν αυτά τα αιτήματα καθώς και η κατοχύρωση του δικαιώματος στην απεργία.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ