Μια από τα ίδια στη συνάντηση Μητσοτάκη με συνταξιούχους

Σε άλλη μία επικοινωνιακή φούσκα εξελίχθηκε η συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με εκπροσώπους των συνταξιουχικών οργανώσεων την Παρασκευή 14/10.

Στα μεγάλα θέματα των συντάξεων όπως το ότι η προσωπική διαφορά εκατοντάδων χιλιάδων συνταξιούχων μηδενίζει την υποτιθέμενη αύξηση ενώ και για πολλούς ακόμη την περιορίζει στο ελάχιστο δεν απάντησε.

Το ίδιο και σε ότι αφορά το αίτημα για απόδοση των αναδρομικών σε όλους τους συνταξιούχους και όχι μόνο σε όσους άσκησαν αγωγές. Αυτό παρά το γεγονός ότι η ΝΔ έλεγε ότι θα σεβαστεί τις αποφάσεις του ΣτΕ και θα έχει την ίδια αντιμετώπιση για όλους και όχι μόνο για όσους καταθέσουν αγωγές και καλούσε τους συνταξιούχους να μην τρέχουν στα δικηγορικά γραφεία.

Δεν απάντησε επίσης στο θέμα της συνεχιζόμενης κατάργησης των δώρων και του επιδόματος άδειας και αρκέστηκε να αναφερθεί στο έκτακτο επίδομα των 250 € για όσους είναι πολύ κάτω από το κατώφλι της φτώχειας.

Κατά την προσφιλή τακτική αλλοίωσης της πραγματικότητας ανέφερε ότι το 95% των συνταξιούχων θα δει αυξήσεις παραβλέποντας ότι ακόμη και η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης αφ’ ενός είναι φορολογικό μέτρο και ως εκ τούτου δεν αφορά καθόλου τους συνταξιούχους που παίρνουν κάτω από 1.000 €.

Τέλος υπενθυμίζουμε ότι οι όποιες αυξήσεις δίνονται μετά από 12 χρόνια μειώσεων και ότι η όποια αύξηση στις συντάξεις θα φανεί γύρω στον Απρίλιο γιατί τότε περίπου θα υπολογιστεί το ύψος της αφού εξαρτάται από το ΑΕΠ του προηγούμενου έτους και τον πληθωρισμό.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ