Ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι διαδικασίες της Πανελλαδικής συνδιάσκεψης της ΛΑΕ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η πανελλαδική συνδιάσκεψη της ΛΑΕ, στην οποία έλαβαν μέρος  600 περίπου αντιπρόσωποι από όλη την Ελλάδα, με μεγάλη και εντυπωσιακή παρουσία των νέων.

Τα θέματα που κυριάρχησαν στις τοποθετήσεις των ομιλητών είχαν να κάνουν με τον πόλεμο Ρωσίας Ουκρανίας, με την αναγκαιότητα αλλαγής στάσης της Ελλάδας και απεμπλοκής της από το άρμα του ΝΑΤΟ και του ευρωατλαντισμού, με τα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα που βιώνει σήμερα η ελληνική κοινωνία, τα ελλείμματα Δημοκρατίας, του αυταρχισμού, της επίθεσης στη νεολαία, της ακρίβειας, της ενεργειακής φτώχειας, των κοινωνικών, εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Από τις παρεμβάσεις αναδείχθηκε η αναγκαιότητα της ενδυνάμωσης της Λαϊκής Ενότητας ώστε από καλύτερες θέσεις και με καλύτερες προϋποθέσεις να συμβάλει στο έλλειμμα τόσο της κοινωνικής όσο και της πολιτικής αντιπολίτευσης. Απαραίτητο στοιχείο γι’ αυτά η ενότητα και η συνεργασία των δυνάμεων της αριστεράς σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο.

Οι εργασίες της συνδιάσκεψης έκλεισαν με την έγκριση της πολιτικής απόφασης, του κανονισμού λειτουργίας και της ανάδειξης νέων πολιτικών οργάνων και την τροποποίηση του τίτλου σε Λαϊκή Ενότητα – Ανυπότακτη Αριστερά.

Γραμματείς της ΛΑΕ αναδείχτηκαν οι Δημήτρης Στρατούλης και Μαριάννα Τσίχλη.

Επίσης αναδείχτηκε Πολιτική Γραμματεία η οποία εκτός από τους δυο Γραμματείς της ΛΑΕ  αποτελείται από τους, Στάθη Λεουτσάκο, πρώην Βουλευτή, Δημήτρη Σαραφιανό, δικηγόρο, μέλος ΔΣ Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας, Κώστα Ήσυχο, πρώην Υπουργό και Βουλευτή, Νίκο Σακούτη εκπαιδευτικό, πρώην μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΕ, Δέσποινα Σπανού, νομικό πρώην Αντιπρόεδρο της ΑΔΕΔΥ, Αναστασία Σταυροπούλου, δικηγόρο, Στρατή Γεωργούλα, καθηγητή Πανεπιστημίου Αιγαίου, ως ανέναχτος, Βαγγέλη Καλιντεράκη, αγωνιστή του κινήματος της νεολαίας, Θωμά Κώτσια, πρ. Βουλευτή, ως ανένταχτος, Μάνια Μπαρσέφσκι, νομικός, ως ανένταχτη, Βασιλική Αθανασοπούλου, Νομικός.

Τέλος, συγκροτήθηκε Πολιτικό Συμβούλιο αποτελούμενο από, ανένταχτους αγωνιστές, διανοούμενους, αιρετούς αυτοδιοικητικούς, συνδικαλιστές, μέλη κοινωνικών κινημάτων και φορέων, πρώην βουλευτές και ευρωβουλευτές, μεταξύ των οποίων , οι Νίκος Χουντής, Κώστας Λαπαβίτας, Νάντια Βαλαβάνη, Γιάννης Κουζής, Γιάννης Ζερδελής, , καθώς και από τους   συντονιστές των νομαρχιακών οργανώσεων της ΛΑΕ και πολιτικά στελέχη της.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ