Αποφάσεις Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης της Λαϊκής Ενότητας – Ανυπότακτης Αριστεράς

ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

 Οι Δημήτρης Στρατούλης και Μαριάνα Τσίχλη αναδείχτηκαν Γραμματείς της ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ-ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

  • Συγκροτήθηκαν η Πολιτική Γραμματεία και το Πολιτικό Συμβούλιο
  • Εγκρίθηκε το κείμενο της Πολιτικής Απόφασης και ο Κανονισμός Λειτουργίας
  • Τροποποιήθηκε ο τίτλος σε ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η πανελλαδική συνδιάσκεψη της ΛΑΕ, στην οποία έλαβαν μέρος  600 περίπου αντιπρόσωποι, στην πλειοψηφία τους νέοι, από όλη την Ελλάδα.

Το άνοιγμα της συνδιάσκεψης έκανε ο συντονιστής της Π.Γ της ΛΑΕ Στάθης Λεουτσάκος, και στο προεδρείο των εργασιών ήταν οι, Κώστας Ήσυχος, πρ. Υπουργός και βουλευτής, Νίκος Σακούτης, εκπαιδευτικός πρ. μέλος ΔΣ της ΚΕΔΕ, Μάνια Μπαρσέφσκι, μέλος της ΠΓ της ΛΑΕ, Δήμητρα Βελέτζα αγωνίστρια φοιτητικού κινήματος, Βασιλική Αθανασοπούλου, Νομικός.

 Τις εισηγήσεις για τις θέσεις της ΛΑΕ παρουσίασαν η Μαριάνα Τσίχλη, περιφερειακή σύμβουλος Αττικής, και ο Δημήτρης Στρατούλης, πρ. Βουλευτής και Υπουργός.

Εν συνεχεία απηύθυναν χαιρετισμό στη συνδιάσκεψη εκπρόσωποι κομμάτων και πολιτικών οργανώσεων της Αριστεράς από τους, ΜΕΡΑ25, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΑΡΑΝ, ΣΕΚ, ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ , Σύγχρονο Κομμουνιστικό Σχέδιο, ΔΕΑ.

Χαιρετισμό απέστειλαν οι οργανώσεις ΑΡΙΣ και Χριστιανική Δημοκρατία, και οι Αλέκος ΑλαβάνοςΧρήστος ΛάσκοςΜάνια Παπαδημητρίου και Γιάννης Ζερδελής.

 Στη συνέχεια χαιρέτησαν  πρόσωπα και διανοούμενοι της Αριστεράς οι :

Κώστας Λαπαβίτσας, πρ. βουλευτής, καθηγητής οικονομικών, Πανεπιστήμιο Λονδίνου, Νάντια Βαλαβάνη, συγγραφέας, πρώην Βουλευτής και Υπουργός, Γιάννης Κουζής, καθηγητής εργασιακών σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο,  Στράτος Γεωργούλας, καθηγητής Παν. Αιγαίου, περιφ. σύμβουλος Β. Αιγαίου, Βασίλης Λιόσης, εκπαιδευτικός και συγγραφέας και Θωμάς Κώτσιας,  πρ. Βουλευτής.

Παραβρέθηκαν επίσης, 15 πρώην βουλευτές της ΛΑΕ και ο πρ. ευρωβουλευτής της Νίκος Χουντής καθώς και εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων, συνδικάτων και άνθρωποι  της Αριστεράς, της τέχνης και του πολιτισμού.

Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν με την ομόφωνη έγκριση της Πολιτικής Απόφασης και του Κανονισμού Λειτουργίας, την ανάδειξη των νέων πολιτικών της Οργάνων και την τροποποίηση του τίτλου σε ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ στα πλαίσια της διεύρυνσης, ανασυγκρότησης και διεύρυνσης της.

Γραμματείς της ΛΑΕ αναδείχτηκαν οι Δημήτρης Στρατούλης, Μαριάννα Τσίχλη.

Επίσης αναδείχτηκε Πολιτική Γραμματεία εκτός από τους δυο Γραμματείς της ΛΑΕ  αποτελείται από τους, Στάθη Λεουτσάκο, πρώην Βουλευτή, Δημήτρη Σαραφιανό, δικηγόρο, μέλος ΔΣ Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας, Κώστα Ήσυχο, πρώην Υπουργό και Βουλευτή, Νίκο Σακούτη εκπαιδευτικό, πρώην μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΕ, Δέσποινα Σπανού, νομικό πρώην Αντιπρόεδρο της ΑΔΕΔΥ, Αναστασία Σταυροπούλου, δικηγόρο, Στρατή Γεωργούλα, καθηγητή Πανεπιστημίου Αιγαίου,ως ανέναχτος, Βαγγέλη Καλιντεράκη, αγωνιστή του κινήματος της νεολαίας, Θωμά Κώτσια, πρ. Βουλευτή, ως ανένταχτος, Μάνια Μπαρσέφσκι, νομικός, ως ανένταχτη, Βασιλική Αθανασοπούλου, Νομικός.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ