Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η διαδικτυακή εκδήλωση της ΛΑΕ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η διαδικτυακή εκδήλωση της ΛΑΕ, με θέμα: Η Αριστερά μπροστά στις προκλήσεις της επόμενης μέρας.

Δείτε την εκδήλωση στο YouTube:

Στην συζήτηση συμμετείχαν οι:

Κώστας Λαπαβίτσας (Οικονομολόγος – καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου), που αναφέρθηκε στις επιπτώσεις, κοινωνικές και οικονομικές της πανδημίας, στην Ελλάδα, στην Μ. Βρετανία, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη, στον διαφορετικό τρόπο αντιμετώπισης από τις διάφορες χώρες, στην αναμενόμενη μεγάλη ύφεση και στην ανάγκη η Αριστερά να στηρίξει τη δημόσια υγεία, την εργασία και τα λαϊκά εισοδήματα και ένα πρόγραμμα μεγάλων επενδύσεων και παραγωγικής ανασυγκρότησης προς όφελος του λαού.

Πέτρος Παπακωνσταντίνου (Συγγραφέας – Δημοσιογράφος), που αναφέρθηκε στις τεράστιες αλλαγές που προκύπτουν από την οικονομική κρίση, λόγω κορωνοϊού και στην ευθύνη της Αριστεράς για συνεργασία και κοινή δράση για την προστασία των εργαζομένων και των δημοκρατικών και εργασιακών δικαιωμάτων.

Μαριάνα Τσίχλη (Δικηγόρος – περιφερειακή σύμβουλος με την Ανυπότακτη Αττική), που αναφέρθηκε στην ανάγκη ανάπτυξης των κινημάτων για την αντιμετώπιση των συνεπειών της υγειονομικής αλλά και οικονομικής κρίσης, της συνεργασίας των δυνάμεων της Ριζοσπαστικής Αριστεράς και της ρήξης με την ΕΕ και την Ευρωζώνη για να μπορέσει να εφαρμοστεί ένα φιλολαϊκό πρόγραμμα αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημίας.

Την εκδήλωση που παρουσιάστηκε ταυτόχρονα σε Facebook και YouTube παρακολούθησαν αθροιστικά μέχρι τώρα, πάνω από 11.000 φίλες και φίλοι της Λαϊκής Ενότητας, ενώ εκατοντάδες ήταν τα μηνύματα – ερωτήματα που υπεβλήθησαν από όσους παρακολουθούσαν.

Η επιτυχία της εκδήλωσης αποτέλεσε θετική έκπληξη, τόσο από την ποιότητα των τοποθετήσεων και των επεξεργασιών, όσο και από την συμμετοχή και αποδοχή του κόσμου της Αριστεράς.

Αποδεικνύει δε την αποφασιστικότητα των μελών, στελεχών και φίλων της Λαϊκής Ενότητας να αντιμετωπίσουμε με επεξεργασμένες θέσεις και αγώνες, τα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα της επόμενης μέρας, προς όφελος του λαού και της νεολαίας.

Συνεχίζουμε …

 

                                                                                                                                Γραφείο Τύπου

26-4-2020