Να σπάσει το απόστημα του ΑΤ Ομονοίας – Φρένο στην ασυδοσία της ΕΛΑΣ

Καμία είδηση για το ΑΤ Ομονοίας δεν προκαλεί έκπληξη. Θάνατοι,βασανιστήρια, εξευτελισμοί αναδύονται συχνά  στην επιφάνεια από τον βόρβορο της Βερανζέρου.
Η καταγγελία 19χρονης κοπέλας για βιασμό από δύο αστυνομικούς της ΔΙΑΣ μέσα στο τμήμα και η σύλληψη τους, διευρύνει την γκάμα των εγκλημάτωνπου γίνεται γνωστό ότι λαμβάνουν χώρα σε αυτό το άντρο του φασισμού, της κρατικής αυθαιρεσίας και της αστυνομικής βίας.
Η χρόνια ατιμωρησία επέτρεψε αυτό το έγκλημα του βιασμού που καταγγέλλει η 19χρονη.
Με τις πλάτες όλων των κυβερνήσεων και διαχρονικά της ιεραρχίας της ΕΛΑΣ, αυτή η σφηκοφωλιά λυμαίνεται την περιοχή του ευρύτερου κέντρου, στοχοποιώντας τους πιο αδύναμους αυτής της κοινωνίας: μετανάστες και μετανάστριες, τοξικοεξαρτημένους ανθρώπους και εκδιδόμενες. Πως να ξεχαστεί το αποτρόπαιο βίντεο με τους μετανάστες από το Πακιστάν πουαναγκάζονταν να χτυπούν ο ένας τον άλλον, υπό τις απειλές, το ξυλοκόπημα και τις επευφημίες αστυνομικών. Το μήνυμα που δόθηκε με την απόταξη μόλις ενός από τους παρευρισκόμενους ήταν σαφές: «κάντε ότιθέλετε, αρκεί να μην εμφανιστεί το πρόσωπο σας στην κάμερα. Η Ομερτά θα λειτουργήσει».

Αλλά οι σοκαριστικές καταγγελίες για το ΑΤ Ομονοίας δεν σταμάτησαν εκεί. Μόλις πριν από δύο μήνες αστυνομικοί ξυλοκόπησαν μέσα στο ΑΤ τονΑ. Ζήβα, κάτοικο περιοχής επειδή σκόνταψε πάνω σε έναν από τους σύγχρονους Μπουραντάδες της ΔΙΑΣ. Αλλά τότε, δεν χρειάστηκε να παρέμβει ο εποπτεύων Υπουργός Θεοδωρικάκος, γιατί η πολιτική ταυτότητα του θύματος δεν άξιζε την καταδίκη αυτών των συμπεριφορών.
Ήταν ανέκαθεν το ΑΤ που κάλυπτε την δράση της Χρυσής Αυγής, ήδη από τα χρόνια των γραφείων της στην Σολωμού, όταν έκανε χτυπήματα, σαν τον κλέφτη μες στην νύχτα, απέναντι σε αγωνιστές και αγωνίστριες. Ήταν το τμήμα που έλαβε την πολιτική εντολή να περιφρουρήσει το πογκρόμ τηςΧρυσής Αυγής στο κέντρο, με μαχαίρια και λοστούς, το 2011 μετά την δολοφονία του Μ. Καντάρη.

Δεν γίνεται να ξεχαστεί η πρόσφατη αθώωση των αστυνομικών που ξεκίνησαν από το ΑΤ Ομόνοιας και βρέθηκαν στην Γλάδστωνος για να περάσουν χειροπέδες στον αιμόφυρτο Ζακ Κωστόπουλο και να αφήσουν ανενόχλητους όσους τον ξυλοκόπησαν.
Η καταγγελία γυναίκας για το βιασμό της μέσα στο αστυνομικό τμήμα ξεχείλισε το ποτήρι του αποστήματος που λέγεται ΕΛΑΣ και ειδικά του ΑΤ Ομονοίας. Πρόκειται για τα αποτελέσματα της κυβερνητικής επιλογής να καταστήσει εδώ και καιρό την ΕΛΑΣ ένα ανεξέλεγκτο σώμα βασανιστών, που δεν έχει ποτέ συνέπειες για αποτρόπαιες πράξεις απέναντι σε διαδηλωτές, αγωνιστές, μετανάστες και πρόσφυγες, για σεξουαλική παρενόχληση γυναικών κατά τη διάρκεια ελέγχων και προσαγωγών, ενώ ακόμη και όταν βγαίνουν τέτοια περιστατικά στην επιφάνεια η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του ΠροΠρο επιχειρεί να τα συγκαλύψει παραπέμποντας στις γνωστές ΕΔΕ που ποτέ δεν καταλήγουν αποτέλεσμα. Η ιεραρχία και οι διαχρονικές πολιτικές ηγεσίες της ΕΛΑΣ ανέχονται την ύπαρξη τέτοιων άντρων κρατικής αυθαιρεσίας και εγκληματικής δραστηριότητας, που σχεδόν πάντα συνοδεύεται και από διαφθορά και «επιχειρηματικές δραστηριότητες».
Η κυβέρνηση έχει ακέραια την ευθύνη για το τέρας που έχει εκθρέψειστους κόλπους της ΕΛΑΣ, με τα πιο απάνθρωπα σεξιστικά, ρατσιστικά και μισαλλόδοξα ιδεολογήματα. Το κατασταλτικό αμόκ της κυβέρνησης Μητσοτάκη, η λευκή επιταγή στην ΕΛΑΣ ως κατασταλτικό βραχίονα των πολιτικών της φτώχειας και του αυταρχισμού έκανε τους αστυνόμους του ΑΤ Ομονοίας ότι μπορούν ακόμα και να βιάσουν μέσα στο Τμήμα ανενόχλητοι και μάλιστα να τραβήξουν σε βίντεο τα κατορθώματα τους.

Το μήνυμα το έδωσε εξάλλου ο Θεοδωρικάκος όταν επισκέφτηκε στο αυτόφωρο τους αστυνομικούς που εκτέλεσαν τον Ν. Σαμπάνη: «Ο νόμος ισχύει για όλους» μας είπε σήμερα, αλλά οι πράξεις του και η συγκάλυψη στα εγκλήματα της ΕΛΑΣ, τους στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα: «ο νόμος είναι η ΕΛΑΣ».
Να κλείσει αυτό το αρχηγείο τραμπούκων,  εκβιαστών, βασανιστών, δολοφόνων και εσχάτως βιαστών. Αποτελεί καθήκον κάθε ανθρώπου που σέβεται την ανθρώπινη αξιοπρέπεια να απαιτήσει το σφράγισμα αυτής της φωλιάς κρατικών εγκλημάτων.
Ταυτόχρονα είναι αναγκαία η ενίσχυση ανεξάρτητων μηχανισμών διερεύνησης τέτοιων περιστατικών, που θα δρουν με πλήρη ανακριτική αρμοδιότητα χωρίς καμία εμπλοκή με την ΕΛΑΣ και τα σχέδια συγκάλυψης που κατά καιρούς αναπτύσσει.
-Να κλείσει το ΑΤ Ομόνοιας
-Να καταδικαστούν οι βιαστές αστυνομικοί.
-Να αποκτήσει ανακριτικές αρμοδιότητες ο Εθνικός Μηχανισμός Διερεύνησης Περιστατικών Αυθαιρεσίας του Συνηγόρου του Πολίτη.
Πλατιά λαϊκή, κινηματική και πολιτική συσπείρωση για να τσακιστεί η πολιτική αυταρχισμού και αστυνομικής ασυδοσίας που τροφοδοτεί η κυβέρνηση.

To Γραφείο Τύπου 15.10.2022