Συλλήψεις σαμποτέρ που προσπάθησαν να ανατινάξουν τον Turkish Stream

Σε αρκετές συλλήψεις για την αποτυχημένη απόπειρα δολιοφθοράς στον αγωγό φυσικού αερίου TurkStream σε ρωσικό έδαφος προχώρησε η Μόσχα, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας Dmitry Peskov και μετέδωσε το πρακτορείο Interfax.

Ειδικότερα, τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου, σε επιχειρησιακή συνάντηση με μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, ο Vladimir Putin είπε ότι το Κίεβο προσπαθούσε να ανατινάξει ένα από τα τμήματα του συστήματος μεταφοράς φυσικού αερίου Turkish Stream.

Ο σαμποτέρ σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, «κουβαλούσε» δύο αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς. Επίσης βρέθηκε αλληλογραφία του με Ουκρανό αξιωματούχο, ο οποίος του παρείχε οδηγίες για τη συναρμολόγηση της βόμβας και τις συντεταγμένες του χώρου έκρηξης.

Η Ρωσία έχει δηλώσει ότι ενισχύει την ασφάλεια στον αγωγό TurkStream, ο οποίος μεταφέρει ρωσικό αέριο στην Τουρκία, με φόντο τις μυστηριώδεις διαρροές που σημειώθηκαν το τελευταίο διάστημα από τους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream στη Βαλτική Θάλασσα και από τον αγωγό πετρελαίου Druzhba στην Πολωνία.

Πηγές: Interfax – Novosti