Να αθωωθεί ο Σωτήρης Λαπιέρης και όλοι οι άδικα συλληφθέντες στη διαδήλωση της 28/7.

Να αθωωθεί ο Σωτήρης Λαπιέρης και όλοι οι άδικα συλληφθέντες στη διαδήλωση της 28/7.

Μαζική συγκέντρωση αλληλεγγύης Δευτέρα 17/10, 10.30 πμ στα Δικαστήρια της Ευελπίδων

Μετά από αναβολή, για να κληθούν στο ακροατήριο οι αστυνομικοί μάρτυρες κατηγορίας, που κατέθεσαν ψευδείς και κατασκευασμένες κατηγορίες σε βάρος των συλληφθέντων, δικάζονται τη Δευτέρα 17/10 ώρα 10.30 οι 4 συλληφθέντες στις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας της 28ης Ιουλίου για το περιβάλλον και τις μεγάλες πυρκαγιές, την ιδιωτικοποίηση του νερού και ενάντια στην απόρριψη του αιτήματος του Γιάννη Μιχαηλίδη για αποφυλάκιση υπό όρους.

Μεταξύ αυτών, ο δημοτικός σύμβουλος Χαλανδρίου, μέλος ΔΣ του σωματείου εργαζομένων στο Συνήγορο του Πολίτη και στέλεχος της Λαϊκής Ενότητας Σωτήρης Λαπιέρης, ο οποίος στοχοποιήθηκε, χτυπήθηκε και συνελήφθη εντελώς αναίτια από την αστυνομία, μόνο και μόνο επειδή διαμαρτυρήθηκε για την άσκηση ακραίας αστυνομικής βίας σε διαδηλωτές, της οποίας ήταν μάρτυρας.

Πρόκειται για μια σημαντική υπόθεση, όχι μόνο λόγω της ακραίας και αναίτιας καταστολής που δέχθηκε η διαδήλωση, αλλά και λόγω των πρωτοφανών σκευωριών που στήθηκαν στην ασφάλεια σε βάρος των αγωνιστών και διαδηλωτών. Η αυθαιρεσία ήταν τέτοια, που ένας εκ των συλληφθέντων στοχοποιήθηκε εκδικητικά από την αστυνομία επειδή κατέγραφε τη σύλληψη του δημοτικού συμβούλου Σ. Λαπιέρη, ενώ η αστυνομία δεν δίστασε να βασανίσει και να χτυπήσει στο πρόσωπο διαδηλωτή στον οποίο είχε περάσει χειροπέδες και ήταν υπό κράτηση.
Μετά την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ στους διαδηλωτές, που συμμετείχαν στις μεγάλες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας της 28ης Ιουλίου, με ανελέητα κτυπήματα, δακρυγόνα, βομβίδες κρότου λάμψης και την αύρα νερού, η αστυνομία προχώρησε σε αθρόες προσαγωγές και εντελώς αναίτιες συλλήψεις, πάνω σε μυθεύματα που στήθηκαν, κατά τα συνήθη πλέον, στην ασφάλεια με μόνο σκοπό να τρομοκρατηθεί ο κόσμος του αγώνα ευρύτερα, να καταλυθεί το δικαίωμα στη διαδήλωση, και να «δικαιολογηθεί» η ακραία αστυνομική βία προς τους διαδηλωτές, πολίτες, φωτορεπόρτερ.

Είναι πρόκληση για κάθε δημοκρατικό άνθρωπο η βιομηχανία διώξεων σε βάρος διαδηλωτών και αγωνιστών. Όταν τέτοιες τακτικές εφαρμόζονται σε βάρος αιρετών και εκλεγμένων συνδικαλιστών, αποσκοπούν στην αποστολή ενός συνολικότερου μηνύματος κατατρομοκράτησης. Μάλιστα η αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις, ενώ το εξωφρενικό και ανυπόστατο των κατηγοριών (αντίσταση, απόπειρα πρόκλησης σωματικής βλάβης κατά αστυνομικού, παράβαση του νόμου περί όπλων, διατάραξη κοινής ειρήνης) προκύπτει αναμφισβήτητα από πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό που υπάρχει στη δημοσιότητα. Κατόπιν αυτών, το να οδηγούνται οι αγωνιστές σε δίκη δείχνει τον κίνδυνο που βρίσκονται σήμερα οι στοιχειώδεις ελευθερίες.

Ο κόσμος του αγώνα και της αλληλεγγύης θα βρεθεί για άλλη μια φορά στο πλευρό των αγωνιστών για να αποκαλυφθεί και αυτή η σκευωρία και για την υπεράσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών.
Ο κόσμος της τοπικής αυτοδιοίκησης, του εργατικού κινήματος, η νεολαία, ο κόσμος του αγώνα και της αλληλεγγύης, που παλεύει για τοδίκιο το ψωμί, τις δημοκρατικές κατακτήσεις και ελευθερίες δεν τρομοκρατείται.

Καλούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης στα Δικαστήρια της Ευελπίδων τη Δευτέρα 17/10 ώρα 10.30 και απαιτούμε την άμεση αθώωση όλων των συλληφθέντων

Το Γραφείο Τύπου 13.10.2022