Επιδρομή μέσα στα σπίτια προβλέπει ο νέος κώδικας είσπραξης δημοσίων εσόδων

Επιδρομή μέσα στα σπίτια θα μπορούν να κάνουν πλέον οι ελεγκτές και οι διενεργούντες κατασχέσεις μετά τη νέα αλλαγή που έγινε στον κώδικα είσπραξης δημοσίων εσόδων (νόμος 4978/2016 ΦΕΚ 190Α 7/10/22). Το άρθρο 11 λέει συγκεκριμένα «Ο ενεργών την κατάσχεση έχει την εξουσία, εφόσον το απαιτεί ο σκοπός της αναγκαστικής εκτέλεσης, να εισέρχεται στην κατοικία ή και σε κάθε άλλο χώρο που βρίσκεται στην κατοχή του καθ’ ου η εκτέλεση, να ανοίγει τις πόρτες και να προβαίνει σε έρευνες, καθώς και να ανοίγει κλειστά έπιπλα, σκεύη, ή δοχεία. Ο ενεργών την κατάσχεση μπορεί να ζητήσει τη συνδρομή της αρμόδιας για την τήρηση της τάξης Αρχής, η οποία υποχρεούται να την παρέχει».

Ανοίγει λοιπόν ο δρόμος για επιδρομή για ένα απλό χρέος ακόμη και μέσα σ’ αυτό που μέχρι πρότινος ονομαζόταν οικογενειακό άσυλο και αυτό πέρασε στα ψιλά ενώ σημαίνει ότι οι αστυνομικές επιδρομές που έχουμε γνωρίσει στο παρελθόν ωχριούν μπροστά στη νέα πραγματικότητα.

Το θέμα είναι τέτοιο που θα πρέπει να ξεσηκωθούν και οι πέτρες. Η Αριστερά, το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, οι πολιτικοί και κοινωνικοί φορείς οφείλουν να ξεσηκώσουν όλη την κοινωνία, οφείλουν να οργανώσουν μαζικές κινητοποιήσεις ώστε ο νόμος αυτός να μείνει κενό γράμμα, να μην εφαρμοστεί και να καταργηθεί στην πράξη.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ