Όταν το ΝΑΤΟ κάνει ασκήσεις με πυρηνικά… είναι ασκήσεις ρουτίνας

Ένα από τα πιο γνωστά γεράκια του ΝΑΤΟ, ο Γενικός του Γραμματέας κ. Γενς Στόλτενμπεργκ επιχείρησε για μια φορά ακόμα να ωραιοποιήσει την πραγματικότητα με αφορμή τις ασκήσεις με πυρηνικά όπλα που ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει η «συμμαχία».

Θέλοντας να υποβαθμίσει το ζήτημα, έκανε λόγο για άσκηση πυρηνικής αποτροπής η οποία πραγματοποιείται κάθε χρόνο. Παράκαμψε το γεγονός ότι οι ασκήσεις αυτές πραγματοποιούνται σε μια κρίσιμη συγκυρία όπου μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι σχέσεις του ΝΑΤΟ με την Ρωσία βρίσκονται σε πολύ άσχημο επίπεδο.

Ρίχνοντας μάλιστα λάδι στη φωτιά σύμφωνα με πηγές που προέρχονται από την Μόσχα στις δηλώσεις του ανέφερε ότι η νίκη της Ρωσίας στη σύγκρουση στην Ουκρανία θα ήταν ήττα για το ΝΑΤΟ και η συμμαχία δεν πρέπει να επιτρέψει ένα τέτοιο αποτέλεσμα.

Το εντυπωσιακό όμως είναι ότι τα περισσότερα ελληνικά μέσα ενημέρωσης «κατάπιαν αμάσητες» τις δηλώσεις του Στόλτενμπεργκ και δεν σχολιάζουν το γεγονός ότι σε αυτή την πολύ επικίνδυνη στιγμή το ΝΑΤΟ χρησιμοποιεί τα πυρηνικά προκειμένου να αυξήσει το κλίμα έντασης με την Ρωσία. Θα πει κάποιος ότι δεν θα μπορούσε να είναι τα πράγματα διαφορετικά αφού τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης και όχι μόνο στην Ελλάδα είναι γνωστή η υποστήριξη που παρέχουν στους νατοϊκούς σχεδιασμούς.

Όπως και αν έχουν τα πράγματα η ανάγκη να αναπτυχθεί ένα μεγάλο φιλειρηνικό κίνημα που να απαιτήσει να σταματήσει ο πόλεμος, να ξεκινήσουν άμεσα διαπραγματεύσεις και ταυτόχρονα ο απεγκλωβισμός της χώρας μας από τους νατοϊκούς σχεδιασμούς και η χρήση της Ελλάδας μέσω των αμερικανικών βάσεων και του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης ως προκεχωρημένο φυλάκιο του ΝΑΤΟ είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαίο.