Δήλωση Συντονιστή Π.Γ. Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ) Στάθη Λεουτσάκου: Εν μέσω καραντίνας ο νεοφιλελεύθερος ιός της κυβέρνησης οργιάζει

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δήλωση Συντονιστή Π.Γ. Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ) Στάθη Λεουτσάκου

Εν μέσω καραντίνας ο νεοφιλελεύθερος ιός της κυβέρνησης οργιάζει”.

 

Η κυβέρνηση εν μέσω καραντίνας αποδεικνύει με τις πολιτικές της επιλογές ότι ο νεοφιλελευθερισμός και συντηρητισμός αποτελούν στοιχείο του πολιτικού της DNA.

Η σκανδαλώδης επιλογή των Voucher με την χρηματοδότηση των ιδιωτικών ΚΕΚ για να δοθεί το ισχνό επίδομα των 600 ευρώ στους επιστήμονες και η συνεχιζόμενη υποβάθμιση και συντηρητικοποίηση της Παιδείας με την αύξηση των μαθητών ανά τάξη, την αύξηση των εξεταζόμενων μαθημάτων, των προαγωγικών εξετάσεων και την επαναφορά της διαγωγής αποδεικνύουν ότι όπως η Υγεία έτσι και η Παιδεία για την κυβέρνηση αντιμετωπίζεται ως εμπόρευμα και πεδίο ιδιωτικού κέρδους.

Με την σημερινή απόφαση, με πρόσχημα την πανδημία, για το νέο ωράριο των Super Market που θα διαλύσει τις ζωές των εργαζομένων,δείχνει τις επιλογές της κυβέρνησης για τις εργασιακές σχέσεις. Την ίδια στιγμή βρίσκει το χρόνο να συνεχίσει τις πολιτικές διώξεις των στελεχών αγωνιστών κατά των πλειστηριασμών εν μέσω καραντίνας προετοιμάζοντας το έδαφος για μαζικούς πλειστηριασμούς κατά απαίτηση των δανειστών και των τραπεζών.

Οι κυβερνητικές επιλογές δείχνουν τις προθέσεις της Νέας Δημοκρατίας και αναδεικνύουν την ανάγκη ο ελληνικός λαός να βρίσκεται σε εγρήγορση για την αντιμετώπιση των επικίνδυνων αντιλαϊκών πολιτικών που θα προσπαθήσει να εφαρμόσει.

Το Γραφείο Τύπου

της Λαϊκής Ενότητας