Η κρίση δεν αντιμετωπίζεται με έκτακτα βοηθήματα

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις κυβερνήσεων που χρησιμοποιούν τη δοκιμασμένη συνταγή της έκτακτης παροχής προκειμένου να κρύψουν τα πραγματικά προβλήματα και τις αντικοινωνικές ρυθμίσεις που προωθούν. Θυμόμαστε το Τσοβόλα δώστα όλα, το λεγόμενο κοινωνικό μέρισμα της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ το 14, τα εφ’ άπαξ βοηθήματα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Τη συνταγή αυτή ανασύρει απ’ το ντουλάπι σήμερα η ΝΔ και με ρύθμιση που καταθέτει στο μίνι ασφαλιστικό νομοσχέδιο μιλάει με πανηγυρικούς τόνους για έκτακτη οικονομική ενίσχυση 250 € τα Χριστούγεννα στις πιο ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

Αναμφίβολα ομάδες όπως οι χαμηλοσυνταξιούχοι και οι μακροχρόνια άνεργοι στις οποίες αναφέρεται είναι από τις πιο ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού. Δεν είναι όμως επαίτες. Είναι κοροϊδία για τις ίδιες αυτές ομάδες που οι κυβερνητικές πολιτικές τους κατέστησαν άνεργους και χαμηλοσυνταξιούχους και μάλιστα χωρίς δώρο Χριστουγέννων να θεωρείται ότι θα πρέπει να πουν κι’ ευχαριστώ για ένα έκτακτο επίδομα 250 €.

Αυτήν την ώρα που ο πληθωρισμός σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία είναι πάνω από 12%, το καλάθι της νοικοκυράς και τα είδη πρώτης ανάγκης έχουν αυξηθεί πάνω από 30% τα καύσιμα και η ενέργεια τραβάνε την ανηφόρα χωρίς σταματημό αποτελεί ωμό εμπαιγμό τόσο προς τους δικαιούχους όσο και προς όλη την κοινωνία η κυβερνητική τακτική και πρακτική.

Για μας αυτό που απαιτείται είναι η στήριξη μισθών και εισοδημάτων, η λήψη μέτρων για το σταμάτημα της ακρίβειας και της ανεξέλεγκτης αύξησης των τιμών της ενέργειας και των καυσίμων.

Τέλος απαιτείται σήμερα κιόλας η αλλαγή στάσης απέναντι στον πόλεμο Ρωσίας Ουκρανίας με την άρση των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας και την ανάληψη πρωτοβουλιών για τον τερματισμό του πολέμου καθώς η συνέχιση της ίδιας πολιτικής εκτός από τη συνέχιση του πολέμου, μεγεθύνει το πρόβλημα της αύξησης της τιμής των καυσίμων και της ακρίβειας και ο χειμώνας που έρχεται θα είναι ακόμη χειρότερος για τα ευρύτερα Λαϊκά στρώματα.