Εκλογές την Κυριακή στην Κάτω Σαξονία

Την Κυριακή περίπου 6,1 εκατομμύρια άνθρωποι καλούνται να εκλέξουν νέο κοινοβούλιο του κρατιδίου της Κάτω Σαξονία. Ο Πρωθυπουργού Stephan Weil από το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα (SPD) δηλώνει βέβαιος για τη νίκη ενώ το χριστιανοδημοκράτες (CDU} με επικεφαλής τον Bernd Althusmann δηλώνει βέβαιο για την ισχυροποίηση της θέσης του.

Ο Πρωθυπουργός Weil είχε την υποστήριξη καγκελάριος Όλαφ Σολτς που παραβρέθηκε ο απόγευμα του Σαββάτου στο Ανόβερο στο τέλος της προεκλογικής εκστρατείας του κομματικού του φίλου.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι πολλοί ψηφοφόροι δεν έχουν αποφασίσει ακόμη ποιον θέλουν να ψηφίσουν.

Οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις, δείχνουν το SPD με 31-32 % το CDU με 27-30%, Ακολουθούν οι Πράσινοι με 16-19%. Το ακροδεξιό AfD με 9-11%, το κόμμα των Ελεύθερων Δημοκρατών FDP με 5% κινδυνεύει να μείνει έξω από το τοπικό κοινοβούλιο. Η αριστερά με 3-4% φαίνεται ότι δεν πιάνει το όριο του 5%.

Το SPD κυβερνά σήμερα με το CDU. Ο συνασπισμός που προτιμά ο Weil είναι ένας συνασπισμός SPD – Πρασίνων εάν τα δύο κόμματα καταφέρουν να σχηματίσουν πλειοψηφία. Ο Weil είχε ήδη κυβερνήσει μαζί με τους Πράσινους στην πρώτη του θητεία.

πηγή: Faz.net

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ