Ανθρώπινη αλυσίδα για τον Ασάνζ γύρω από το Βρετανικό Κοινοβούλιο

ΛΟΝΔΙΝΟ, 8 Οκτωβρίου – Οι υποστηρικτές του ιδρυτή του WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ σχημάτισαν μια ανθρώπινη αλυσίδα έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο το Σάββατο για να απαιτήσουν να σταματήσει η προσπάθεια των Ηνωμένων Πολιτειών να εκδοθεί για να αντιμετωπίσει ποινικές διώξεις.

Εκατοντάδες διαδηλωτές, συμπεριλαμβανομένου του Τζέρεμι Κόρμπιν, του πρώην ηγέτη του Εργατικού Κόμματος της αντιπολίτευσης της Βρετανίας, δημιούργησαν μια ανθρώπινη “αλυσίδα” που εκτεινόταν από τα περιμετρικά κάγκελα του κοινοβουλίου και περνούσε από την κοντινή γέφυρα του Γουέστμινστερ μέχρι την άλλη πλευρά του ποταμού Τάμεση.

Η Στέλλα Ασάνζ, η οποία είναι παντρεμένη με τον αυστραλιανής καταγωγής ακτιβιστή Τζούλιαν Ασάνζ , είπε ότι η βρετανική κυβέρνηση θα πρέπει να μιλήσει με τις αρχές στις Ηνωμένες Πολιτείες για να τερματίσει την διαδικασία έκδοσης του.

Σε δηλώσεις της ανέφερε: “Έχει ήδη περάσει για τρεισήμισι χρόνια. Είναι μια κηλίδα για το Ηνωμένο Βασίλειο και είναι μια κηλίδα για την κυβέρνηση Μπάιντεν”.

Οι υποστηρικτές του Ασάνζ επρόκειτο επίσης να διαδηλώσουν το Σάββατο έξω από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ στην Ουάσιγκτον.

Πηγή (Reuters)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ