Ενεργειακή κρίση αδιέξοδα (;) και Ευρωομόλογο

Η Ενεργειακή κρίση είναι παρούσα όπως και η  συζήτηση για το ξεπέρασμά της.

Η κυβέρνηση, προσπαθώντας να συντονιστεί με τις Βρυξέλλες το μόνο που κάνει είναι να παρακολουθεί τα αδιέξοδα της ΕΕ που είναι χωρίς ημερομηνία λήξης.

Σε σημερινή δήλωση του, ο πρωθυπουργός, μετά το πέρας της άτυπης Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Πράγα εμφανίζεται αισιόδοξος για πιθανή  απόφαση για το φυσικό αέριο στην επόμενη Σύνοδο. Πόσο αληθινή όμως είναι η αισιοδοξία φαίνεται από τις τεράστιες αντιθέσεις που αναβιώνουν καθημερινά μέσα στις γραμμές της Ε.Ε.

Από την άλλη μεριά ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν προτείνει κάποια ουσιαστική και αποτελεσματική  λύση αλλά πετάει τη μπάλα στην εξέδρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ, συγκεκριμένα, θέτει σαν θέσφατο την λύση ευρωομόλογου. Ευρωομόλογο λοιπόν για να δανειστούμε και πάλι για να έχουμε να πληρώνουμε την κάθε είδους αύξηση της ενέργειας και για να καλυφθούν οι νέες επιδοτήσεις οι οποίες δεν συνιστούν λύση στα λαϊκά προβλήματα αλλά επιδότηση των παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας.

Ένα Ενεργειακό πρόβλημα απαιτεί ενεργειακή λύση που προϋποθέτει συνολική συνεκτική ενεργειακή πολιτική.

Απαιτεί επίσης αλλαγή γραμμής στο θέμα του πολέμου με άρση των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας και ανάληψη πρωτοβουλιών για τη λήξη του.