Έμμεση μαζική δολοφονία λόγω των ασκούμενων πολιτικών οι νέοι πνιγμοί προσφύγων στο Αιγαίο

Ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας
Μία ακόμα έμμεση μαζική δολοφονία, με θύματα πρόσφυγες και μετανάστες, καταγράφηκε στο Αιγαίο με τα πολύνεκρα ναυάγια στα Κύθηρα και την Λέσβο. Για την δολοφονία αυτή ευθύνονται η ΕΕ και οι κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Τουρκίας. Γιατί είναι η πολιτική των κλειστών συνόρων απέναντι στα θύματα των πολέμων και της τεράστιας φτώχειας σε ένα πολύ μεγάλο μέρος του πλανήτη, που οδηγεί τους κατατετρεγμένους να επιλέγουν όλο και πιο επικίνδυνες διαδρομές, συντηρεί τους διακινητές και οδηγεί σε πολύνεκρα ναυάγια.

Η ευθύνη αυτή επιτείνεται από το γεγονός ότι οι πόλεμοι και η διογκούμενη φτωχοποίηση  είναι δημιούργημα των ιμπεριαλιστικών πολιτικών που η ΕΕ ασκεί και στηρίζει.
Από την πλευρά τους, οι  κυβερνήσεις τόσο της Ελλάδας όσο και της Τουρκίας έχουν εδώ χρόνια αποδεχθεί τον ρόλο του τοποτηρητή αυτών των πολιτικών και του χωροφύλακα της Ευρώπης – Φρούριο, συμβάλλοντας ενεργά στις εκατόμβες των νεκρών και στους πνιγμούς ακόμα και μικρών παιδιών, όπως σήμερα.
Η κυβέρνηση της ΝΔ, που επιβράβευσε μισάνθρωπους ρατσιστές με την υπουργοποίησητους και επιχειρεί να παρουσιάσει τους κατατρεγμένους ως «απειλή», την ίδια ακριβώς ώρα που εμπλέκει την χώρα μας στους επικίνδυνους σχεδιασμούς του πολέμου στην Ουκρανία και εγκαθιστά παντού νατοϊκές βάσεις, φέρει τεράστια ευθύνη για τις απώλειες των ανθρώπων αυτών. Ευθύνη φέρει όμως και η προηγούμενη κυβέρνηση που διατήρησε σε ισχύ τους Κανονισμούς του Δουβλίνου και υπέγραψε την επονείδιστη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας.
– Να μην αποδεχθούμε την «κανονικότητα» της φρίκης.
-Να σταματήσουν οι «επαναπροωθήσεις» και οι παράνομες απελάσεις των προσφύγων
– Να καθιερωθούν ανοιχτές και ασφαλείς δίοδοι διέλευσης προς την Ευρώπη για όλους τους πρόσφυγες των πολέμων και της φτώχειας.
– Να εφαρμοστεί η Συνθήκη της Γενεύης και το προσφυγικό δίκαιο, που σιωπηρά έχουν καταργηθεί
-Να καταργηθούν οι Κανονισμοί του Δουβλίνου και η Συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας
-Ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής για όλους τους πρόσφυγες
– Να σταματήσει κάθε εμπλοκή της Ελλάδας σε πολέμους του ΝΑΤΟ
                                                                              Το Γραφείο Τύπου 7.10.2022
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ