«Συγκρατημένες» αυξήσεις σε 50 είδη αντί για μειώσεις στα είδη πρώτης ανάγκης

Οι συναντήσεις του υπ. Ανάπτυξης με τους ιδιοκτήτες των μεγάλων αλυσίδων Super Market και η συμφωνία που υπήρξε για συγκρατημένες αυξήσεις σε 50 προϊόντα που θα επιλέξει η κάθε εταιρία εμφανίζεται ως η μαγική λύση για την αντιμετώπιση του κύματος της ακρίβειας.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα το κάθε Super Market θα επιλέξει 50 προϊόντα (τρόφιμα, χαρτικά, ψωμί, είδη καθαρισμού κλπ) διαμορφώνοντας υποτίθεται το «καλάθι της νοικοκυράς» στα οποία θα υπάρξει συγκράτηση των τιμών.

Έχει ενδιαφέρον βεβαίως να ερμηνεύσουμε  τις ανακοινώσεις αυτές και πως εννοούν αυτοί η κολοσσοί την συγκράτηση των τιμών σε 50 μόνο προϊόντα όταν προ των πυλών έρχονται νέες αυξήσεις κατά 15 -20 % στα γαλακτοκομικά τα χαρτικά τα είδη καθαρισμού αλλά και σε άλλα είδη που περιλαμβάνει το πραγματικό καλάθι της νοικοκυράς.

Είναι εντυπωσιακό βεβαίως ότι δεν μιλούν καν για πάγωμα των τιμών έστω και σε αυτά τα προϊόντα αλλά για συγκράτηση γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι θα υπάρξουν ακόμα και σε αυτά ανατιμήσεις μικρότερης κλίμακας.

Προφανώς μιλάμε για μια τεράστια επικοινωνιακή φούσκα που επιχειρείται να πλασαριστεί από τους μεγαλεμπόρους για να καλύψει τις ευθύνες του κ. Γεωργιάδη και της Κυβέρνησης  και να λειτουργήσει ως ανάχωμα για  την οργή του κόσμου απέναντι στο κύμα ακρίβειας που σαρώνει τα λαϊκά εισοδήματα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ