Η χώρα μας διεκδικεί το πρωτάθλημα στα θανατηφόρα ατυχήματα

Δεν έχουν τέλος τα εργατικά ατυχήματα πολλά από τα οποία θανατηφόρα.
Μόλις χθες 5 Οκτωβρίου δύο εργάτες έχασαν τη ζωή τους ο ένας στη Φωκίδα στην περιοχή Βάριανη καταπλακώθηκε μέσα σε στοά σε εργασίες εξόρυξης βωξίτη και ο δεύτερος καταπλακώθηκε από βαριά αντικείμενα μέσα σε αποθήκη στο Μενίδι.Τα δύο θανατηφόρα ατυχήματα έρχονται να προστεθούν σε πολλά άλλα όπως τα πρόσφατα δύο θανατηφόρα στον Ασπρόπυργο ένας οικοδόμος πέφτοντας από ύψος 12 μέτρων και ένας ακόμη εργαζόμενος σε εργοστάσιο πλαστικών.

Ένα άλλο θανατηφόρο είχαμε πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη όταν 68χρονος εργαζόμενος σε οικοδομή σκοτώθηκε πέφτοντας από σκαλωσιά.

Άλλα πρόσφατα θανατηφόρα δυστυχήματα είναι στην Πρέβεζα με δύο νεκρούς από έκρηξη ενώ τέσσερεις νεκρούς μετράνε τους τελευταίους μήνες οι εργαζόμενοι ντελιβεράδες.

Η συχνότητα των ατυχημάτων στους χώρους αυτούς που παίρνει πλέον τραγικές διαστάσεις αναδεικνύουν τις ευθύνες εργοδοσίας και κυβέρνησης. Αναδεικνύουν επίσης την ανάγκη τα συνδικάτα να εντείνουν την δράση τους προκειμένου να ενισχυθούν τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων, για την επανασύσταση και ενίσχυση των επιθεωρήσεων εργασίας και την αναμόρφωση του εργατικού δικαίου που με μνημονιακές και όχι μόνο ρυθμίσεις έχει αποσαθρωθεί

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ