Νέο «πακέτο» 7,5 εκατομμυρίων ευρώ στους μιντιάρχες

Μπορεί οι εκλογές να μην έχουν προκηρυχθεί όμως ο δύσκολος χειμώνας που ακολουθεί λόγω της ενεργειακής κρίσης και της εκτίναξης της ακρίβειας φαίνεται ότι προβληματίζει έντονα την κυβέρνηση. Στην κατεύθυνση αυτή φαίνεται αποφασισμένη να χρησιμοποιήσει όλα τα όπλα που διαθέτει και πρώτα από όλα τα ελεγχόμενα μέσα ενημέρωσης προκειμένου να διασκεδάσει τις αρνητικές εντυπώσεις και να περιορίσει την γκρίνια που κυριαρχεί στην κοινωνία.

Η απόφαση του Υπ. Ενέργειας να διαθέσει 7,5 εκατομμύρια ευρώ στα μέσα ενημέρωσης ως διαφημιστική δαπάνη για την προβολή δήθεν της δράσης «εξοικονόμηση ενέργειας» δεν μπορεί να ερμηνευθεί διαφορετικά ιδιαιτέρα όταν τα προβλήματα που προκύπτουν στον τομέα της ενέργειας αντί να αντιμετωπίζονται γιγαντώνονται με αποτέλεσμα να αυξάνεται το αρνητικό κλίμα ανάμεσα στο λαό.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο όπως επισημάναμε σε πρόσφατο δημοσίευμα το σχέδιο έκτακτης ανάγκης της ΔΕΣΦΑ που μιλά για διακοπές στην παροχή αερίου καθώς και τα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε περιορισμό ακόμα και διακοπές στην παροχή ηλεκτρικής ενέργειας.

Το «έργο» το έχουμε ξαναδεί με τις χρηματοδοτήσεις από την λίστα Πέτσα σε υπαρκτά και ανύπαρκτα μέσα ενημέρωσης στην περίοδο της πανδημίας. Μέσα από αυτές τις χρηματοδοτήσεις η κυβέρνηση εξασφάλισε την ωραιοποίηση της κατάστασης από τα μέσα ενημέρωσης, δεν αναδείχθηκαν οι ευθύνες για την καταστροφική αντιμετώπιση της πανδημίας καθώς και την απουσία ουσιαστικής στήριξης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.

Δυστυχώς η κυβέρνηση αγκιστρωμένη στον ευρωνατοϊκό άξονα δεν πρόκειται να αλλάξει ρότα και να προχωρήσει σε μέτρα που θα διασφαλίζουν την ενεργειακή επάρκεια, θα βάζουν φρένο στην ακρίβεια και θα προστατεύουν τα λαϊκά εισοδήματα.

Αυτή την ώρα το Συνδικάτα οι κοινωνικές οργανώσεις και πρώτα από όλα η Αριστερά πρέπει να πάρουν πρωτοβουλίες για την συγκρότηση ενός μεγάλου κοινού κινήματος ανατροπής αυτής της απαράδεκτης πολιτικής προβάλλοντας το αίτημα για να μπει τέλος στις κυρώσεις, εθνικοποίηση του τομέα της ενέργειας και την ουσιαστική στήριξη των λαϊκών εισοδημάτων.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ