Προετοιμάζουν το έδαφος για διακοπές στην παροχή φυσικού αερίου

Σύμφωνα με δημοσιεύματα η ΔΕΣΦΑ ετοιμάζει σχέδιο έκτακτης ανάγκης με το οποίο θα έχει τη δυνατότητα να προχωρά σε διακοπές στην παροχή φυσικού αερίου σε καταναλωτές αλλά και βιομηχανικούς καταναλωτές.

Παρά το γεγονός ότι ανάμεσα στους λόγους που αναφέρονται είναι τεχνικά προβλήματα, φυσικές καταστροφές, πόλεμος, τρομοκρατία, δολιοφθορές κ.λ.π. η πραγματική αιτία βρίσκεται στην πρόβλεψη για περιορισμός ή διακοπή παροχής αερίου από προμηθευτές που παραπέμπει άμεσα στην ενεργειακή κρίση και τις σχέσεις της Ευρώπης και της χώρας μας με τη Ρωσία.

Οι διακοπές σύμφωνα με το σχέδιο θα γίνουν όταν κηρυχθεί κατάσταση συναγερμού επιπέδου (3). Αυτό μπορεί να συμβεί λόγω υψηλής ζήτησης Φυσικού Αερίου, σημαντικής διαταραχής του εφοδιασμού και σε περίπτωση που τα μέτρα της αγοράς δεν είναι επαρκή για την κάλυψη της εναπομένουσας ζήτησης Φυσικού Αερίου.

Η αυτοκαταστοφική αμερικανόπνευστη πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο ζήτημα της Ενέργειας με επισπεύδουσα στην  εφαρμογή της τη χώρα μας, η οποία μάλιστα μέσω κυβερνητικών παραγόντων δηλώνει ότι βρίσκεται σε πόλεμο με την Ρωσία, οδηγεί σε αυτά τα παράλογα μέτρα και προϊδεάζει ότι τα λαϊκά νοικοκυριά θα αντιμετωπίσουν ένα κρύο χειμώνα.

Δεν θα κουραστούμε να επαναλαμβάνουμε ότι η πολιτική των κυρώσεων, η προσπάθεια να μπει η Ρωσία στο καναβάτσο με συνεχή τροφοδότηση με όπλα στην Ουκρανία και η άρνηση για διαπραγματεύσεις για να βρεθεί ειρηνική λύση σε συνδυασμό με την υψηλή προστασία στους μεγάλους βιομηχανικούς ομίλους που εκμεταλλεύονται και κερδοσκοπούν από την ενέργεια οδηγεί σε αυτό τον παραλογισμό. Δυστυχώς  το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα στην Ευρώπη αλλά και στη χώρα μας δεν θέλει να ακούσει λέξη για όλα αυτά.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ