Η καρδιά του αντιφασιστικού και δημοκρατικού κινήματος χτυπάει στο Εφετείο

Ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας

Την Παρασκευή 7 Οκτώβρη συνεχίζεται η δίκη της ναζιστικής Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό με την κατάθεση της Μάγδας Φύσσα.

Οι προκλητικοί φασίστες της Χρυσής Αυγής έδειξαν ήδη από την προηγούμενη δικάσιμο τις προθέσεις τους για την εξέλιξη αυτής της δίκης. Επιτιθέμενοι στο αντιφασιστικό κίνημα και τα θύματα, επιχειρούν να μετατρέψουν την δίκη σε ακροδεξιά, φασιστική φιέστα επευφημώντας τον αμετανόητο Ναζιστή Κασιδιάρη και προσπαθώντας να διαφημίσουν το «νέο» φασιστικό κόμμα του. Δεν δίστασαν να κάνουν ναζιστικούς χαιρετισμούς μέσα στη δικαστική αίθουσα, προκαλώντας τις οικογένειες και τη μνήμη των θυμάτων και το δημοκρατικό αίσθημα του λαού μας.

Δεν θα το ανεχθούμε. Το αντιφασιστικό κίνημα, ο λαός, η νεολαία, τα συνδικάτα, θα βρισκόμαστε εκεί μέχρι την τελειωτική επικύρωση της ιστορικής απόφασης της 7ης Οκτωβρίου 2020 που καταδίκασε τη ΧΑ ως εγκληματική οργάνωση και τους ναζιστές για τα αποτρόπαια εγκλήματά τους, για τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα, την απόπειρα ανθρωποκτονίας των Αιγυπτίων Αλιεργατών, τις δολοφονικές επιθέσεις στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, σε μετανάστες, νεολαίους, αγωνιστές.

Σήμερα, η άνοδος ακροδεξιών ρευμάτων όπως πρόσφατα στην Ιταλία, απαιτεί επαγρύπνηση. Το κράτος βίας, παρακολουθήσεων, αστυνομικής αυθαιρεσίας, αντιπροσφυγικής πολιτικής και επαναπροωθήσεων στα σύνορα, απαγορεύσεων και περιστολής των δημοκρατικών ελευθεριών που στήνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι πρόσφορο έδαφος για τη φασιστική ιδεολογία.

Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να ανασυγκροτηθεί και να σηκώσει κεφάλι ο φασισμός, η ναζιστική συμμορία της ΧΑ και οι παραφυάδες της. Με μαζικούς αγώνες για άλλη μια φορά θα καταστεί σαφές ότι ο τόπος μας που έχει μαρτυρήσει από τα εγκλήματα των ναζιστών δεν ξεχνά. Δεν έχει κανένα χώρο για την απάνθρωπη ιδεολογία και τον εγκληματικό χαρακτήρα του φασισμού.

Όλοι και όλες στο Εφετείο 7 Οκτώβρη, 9.00 π.μ.