Ακίνητα έμειναν σήμερα από την απεργία τα τρένα στη Βρετανία

Οι εργαζόμενοι στους σιδηρόδρομους στη Βρετανία συμμετέχουν στη μεγαλύτερη απεργία  που γίνεται στη χώρα εδώ και δεκαετίες, με τα συνδικάτα τους να συντονίζουν την δράση τους για πρώτη φορά φέτος.

Δεν κυκλοφορούν τρένα στις περισσότερες περιοχές, ενώ δεν πραγματοποιούνται απευθείας δρομολόγια σε ορισμένες υπεραστικές διαδρομές μεταξύ Λονδίνου προς Μπέρμιγχαμ, Μάντσεστερ και Εδιμβούργο.

Εξαιτίας της απεργίας των οδηγών καθώς και των υπαλλήλων ελέγχου της κίνησης πραγματοποιείται μόνο το 11% περίπου των κανονικών δρομολογίων. Τα προβλήματα στις μεταφορές είναι μεγαλύτερα από αυτά που προέκυψαν στις προηγούμενες απεργίες των σιδηροδρόμων φέτος, αφού τα μέλη των συνδικάτων RMT , Aslef και TSSA απεργούν μαζί. Η απεργία συμπίπτει με την έναρξη του Συνεδρίου των Συντηρητικών στο Μπέρμιγχαμ.

Μια νέα απεργία των οδηγών του Aslef την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου θα προκαλέσει προβλήματα στα δρομολόγια που εκτελούν οι 14 επηρεαζόμενες εταιρείες: Avanti West Coast, Chiltern Railways, CrossCountry, East Midlands Railway, Greater Anglia, Great Western Railway, Heathrow Express, Hull Trains, LNER, London Overground, Northern Trains, Southeastern, TransPennine Express και West Midlands Trains.

Τέλος μειωμένα δρομολόγια στα τραίνα θα πραγματοποιούνται εξαιτίας της νέας απεργία του σωματείου RMT το Σάββατο 8 Οκτωβρίου.

πηγή Guardian

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ