Εκδικητικές απολύσεις συνδικαλιστών στη Μαλαματίνα

Σε μια ενέργεια που μπορεί να χαρακτηριστεί ως πράξη εκδίκησης προχώρησε η εργοδοσία στην οινοποιία «Μαλαματίνα», τη στιγμή που συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των απεργών εργαζομένων, διεκδικώντας μεταξύ άλλων την ανάκληση των απολύσεων που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, καθώς και την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία προέβη σήμερα στην απόλυση του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων, Γιάννη Φραγγίδη και του Σωματείου Πωλητών – Οδηγών, Άρη Μερκενίδη. Σημειώνεται ότι ο κ. Φραγγίδης –που είναι και πρόεδρος της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών (ΠΟΕΕΠ)–, στο πλαίσιο των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων, είχε χτυπηθεί άγρια από τα ΜΑΤ έξω από το εργοστάσιο στο Kαλοχώρι και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου» γεμάτος μώλωπες, αφού έχασε δύο φορές τις αισθήσεις του, φέροντας τραύματα σε κεφάλι, θώρακα και πόδια.

ΠΗΓΗ efsyn.gr

Παραθέτουμε σχετική ανακοίνωση του σωματείου που καλεί σε σύσκεψη την Πέμπτη 29/9 στις 19:30 στο ΕΚΘ και του ΕΚΑ που καλεί σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας, σήμερα στις 5.30μμ, στο Υπ. Εργασίας