Κίνα: Οι ΗΠΑ είναι η μεγαλύτερη απειλή στον κυβερνοχώρο, ελέγχουν τις τηλεπικοινωνίες σε 80 χώρες

Οι ΗΠΑ εφαρμόζουν αδιάκριτες ενέργειες ελέγχου και κατασκοπείας στον κυβερνοχώρο σε παγκόσμια κλίμακα και αποτελούν τη μεγαλύτερη απειλή για την παγκόσμια ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, δήλωσε την Τετάρτη ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Wang Wenbin.

Ο Wang έκανε τις παρατηρήσεις σχολιάζοντας τη δεύτερη ερευνητική έκθεση σχετικά με την κυβερνοεπίθεση της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ στο Northwestern Polytechnical University της Κίνας.

Η έκθεση που δημοσιεύθηκε χθες αποκάλυψε ότι οι ΗΠΑ ελέγχουν μυστικά τους τηλεπικοινωνιακούς φορείς σε τουλάχιστον 80 χώρες και διεξάγουν αδιάκριτη παρακολούθηση επικοινωνιών σε όλο τον κόσμο.

Η Κίνα ζήτησε από την αμερικανική πλευρά μέσω διαφορετικών καναλιών να εξηγήσει την εχθρική κυβερνοεπίθεση και προέτρεψε τις ΗΠΑ να σταματήσουν αμέσως τις παράνομες ενέργειες, αλλά οι ΗΠΑ αγνόησαν τα συγκεκριμένα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η κινεζική πλευρά και παρέμειναν σιωπηλές μέχρι στιγμής, ανέφερε οεκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.

Πρόσθεσε επίσης ότι η Κίνα καλεί τις χώρες να ενωθούν για να αντισταθούν σε ηγεμονικές πράξεις που παραβιάζουν την κυριαρχία στον κυβερνοχώρο και υπονομεύουν τους διεθνείς κανόνες και να συνεργαστούν για να δημιουργήσουν έναν ειρηνικό, ασφαλή, ανοιχτό και συνεργάσιμο κυβερνοχώρο.

Πηγή: CGTN

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ