Κινητοποίηση στο Υπ. Υγείας των Εργαζομένων των Νοσοκομείων Παίδων

φωτο αρχείου

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα Τετάρτη 28 Σεπτέμβρη οι γιατροί του νοσοκομείου ΠΑΙΔΩΝ «Αγία Σοφία». Στις 12 μ. θα κάνουν κινητοποίηση στο υπ. Υγείας για τις μεγάλες ελλείψεις στο νοσοκομείο.

Επίσης, για σήμερα στάση εργασίας έχουν προκηρύξει (11 π.μ. – 3 μ.μ.) η ΕΙΝΑΠ, η ΠΟΕΔΗΝ, τα Σωματεία Εργαζομένων στα Παίδων «Αγία Σοφία» και «Αγλαΐα Κυριακού» καλώντας και στην απεργιακή συγκέντρωση στην οποία συμμετέχει και η τριμελής Επιτροπή της ΕΙΝΑΠ στο Παίδων Πεντέλης.

Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλουν οι γιατροί, αυτή τη στιγμή υπάρχει τεράστια έλλειψη αναισθησιολόγων, η οποία οδήγησε σε αναστολή τακτικών χειρουργείων όλων των ειδικοτήτων, μεγάλη έλλειψη μικροβιολόγων με αποτέλεσμα το μικροβιολογικό εργαστήριο να δέχεται μόνο τα επείγοντα δείγματα. Λόγω της έλλειψης του προσωπικού στο αιματολογικό και το βιοχημικό τμήμα, τα δείγματα στην βραδινή βάρδια κλειστής εφημερίας στέλνονται στο διπλανό νοσοκομείο και δεν γίνονται κάποιες σημαντικές εξετάσεις. Ακόμη υπάρχει έλλειψη γιατρών στη νευρολογική κλινική, στην καρδιολογική και στην πυρηνική ιατρική.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Παίδων Αγ. Κυριακού που συμμετέχει στην κινητοποίηση αναφέρει:

Η αναστολή των τακτικών χειρουργείων στο νοσοκομείο Παίδων “Αγία Σοφία” έρχεται να επιβεβαιώσει με τον πιο τραγικό τρόπο τις καταγγελίες των εργαζομένων για τεράστιες ελλείψεις προσωπικού.

Έχουμε καταγγείλει επανειλημμένως για το νοσοκομείο μας:

– Την επισφαλή κατάσταση στα χειρουργεία λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων και νοσηλευτών χειρουργείων που δημιουργεί δυσκολίες στη λειτουργία του Χειρουργικού Τομέα, καθώς και εξουθένωση, ψυχική και σωματική, των εργαζομένων και που σαν αποτέλεσμα είχε την συρρίκνωση του αριθμού των επεμβάσεων την τελευταία 10ετία στρέφοντας τους γονείς των μικρών ασθενών σε ιδιωτικά νοσοκομεία καταργώντας στην πράξη την ουσία του ΕΣΥ. Και βέβαια να τονίσουμε ότι από τις δέκα αίθουσες χειρουργείων λειτουργούν μόνο οι τρεις για εννιά ειδικότητες.

-Το μοναδικό νεφρολογικό τμήμα έχει κλείσει λόγω έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού.

– Τις τεράστιες ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό, που με το νέο καθηκοντολόγιο χρόνια εργαζόμενοι με εμπειρία υποβαθμίζονται και δε μπορούν να συνεισφέρουν στη νοσηλεία.

– Τις ελλείψεις στα εργαστήρια, που αναγκαστικά οι εργαζόμενοι δουλεύουν συνεχόμενα 7-8 ημέρες, μιας παρασκευάστριας που έχει μετακινηθεί στο «Αγία Σοφία» για τις ανάγκες της πανδημίας. Παράλληλα η υποστελέχωση με τα απαραίτητα μηχανήματα, αντιδραστήρια και αναλώσιμα έχει ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση πολλών εξετάσεων, όπως για παράδειγμα ο μοριακός έλεγχος για Sars-COV-2.

– Παραμένουν κλειστές οι ανακαινισμένες πτέρυγες παιδιατρικών κλινών με αποτέλεσμα ασθενείς να νοσηλεύονται σε άλλα τμήματα ή ακόμα και σε ράντζα! Και με το κλείσιμο του πρώτου ορόφου, οι εργαζόμενοι στο γραφείο κίνησης αναγκάζονται να στοιβαχθούν σε ένα χώρο 2×2.

– Οι ελλείψεις σε όλους τους κλάδους είναι τραγικές δυσχεραίνοντας όλο και περισσότερο την λειτουργία του νοσοκομείου

– Oι εργολαβικοί εργαζόμενοι εργάζονται σε συνθήκες εργασιακής γαλέρας θέτοντας σε κίνδυνο την ζωή τους, γεγονός που το απέδειξε με τον πιο τραγικό τρόπο ο ακρωτηριασμός της συναδέλφου στα πλυντήρια.

Φτάνει πια να παίζουμε με τη ζωή των παιδιών και των εργαζομένων!

Ξέρουμε ότι και τα τρία μεγάλα νοσοκομεία Παίδων της Αττικής αντιμετωπίζουν ανυπέρβλητα εμπόδια στη λειτουργία τους από χρόνια, κατάσταση που αποτελεί συνειδητή πολιτική επιλογή όλων των κυβερνήσεων με στόχο την απαξίωση της δημόσιας Υγείας και την προαγωγή των συμφερόντων της ιδιωτικής.

Οι “λύσεις” που προτείνουν από το Υπουργείο, όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων, με μετακινήσεις προσωπικού, ελαστικές σχέσεις εργασίας ή ΣΔΙΤ είναι πρόσκαιρες, ένα μπάλωμα μπας και καλυφθούν τα κενά για λίγους μήνες.

Δε συμβιβαζόμαστε με αυτή την κατάσταση!

Γνωρίζουμε πολύ καλά πως ότι κατακτήσαμε το κάναμε με τον αγώνα μας, όταν δε συμβιβαστήκαμε, όταν κινητοποιηθήκαμε. Δε θα ανεχτούμε εν έτι 2022 να δουλεύουμε και να λειτουργούμε το νοσοκομείο με αυτούς τους όρους

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Αμέσως προσλήψεις μόνιμου προσωπικού!

Εγκατάλειψη της πολιτικής των μετακινήσεων και των ΣΔΙΤ!

Να φύγουν οι εργολάβοι από τα νοσοκομεία

Τερματισμός της εκδικητικής αναστολής εργασίας των συναδέλφων που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Συμμετέχουμε στην πανυγειονομική απεργία στις 20 Οκτώβρη

Προκηρύσσουμε ΤΡΙΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ την ΤΕΤΑΡΤΗ 28/9, ώρα 11ΠΜ-2ΜΜ

Συμμετέχουμε στη ΚΟΙΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ των Νοσοκομείων Παίδων στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ στις 12Μ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ