Με συντριπτικά ποσοστά υπέρ της ένταξης στη Ρωσία τα δημοψηφίσματα

Οι αρχές στις περιφέρειες Ντονέτσκ, Λουγκάνσκ, Ζαπορίζια και Χερσώνα ανακοίνωσαν σήμερα συντριπτικά ποσοστά υπέρ της προσάρτησης των τεσσάρων περιοχών στη Ρωσική Ομοσπονδία βάσει των δημοψηφισμάτων που διοργάνωσαν.

Στο Λουγκάνσκ, το ναι στην προσάρτηση στη Ρωσία συγκέντρωσε 98,42%, σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν.

Στην Ζαπορίζια, ανακοινώθηκε ότι το 93,11% των ψηφοφόρων τάχθηκε υπέρ της ένταξης στη Ρωσική Ομοσπονδία, με καταμετρημένο το σύνολο των ψηφοδελτίων.

Στη Χερσώνα, το 87,05% σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα ψήφισε ναι.

Στο Ντονέτσκ, όπου η καταμέτρηση δεν έχει ολοκληρωθεί, επιβεβαιώνεται ότι το «ναι» επικρατεί με συντριπτικό ποσοστό.

«Καλώς ήρθατε στο σπίτι σας, στη Ρωσία», έσπευσε να σχολιάσει ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ σε ανάρτησή του στο Telegram.

Η Ουκρανία από την άλλη μεριά έχει προειδοποιήσει πως η προσάρτηση επιπλέον εδαφών από τη Ρωσική Ομοσπονδία θα κατέστρεφε οποιαδήποτε πιθανότητα ειρηνευτικών συνομιλιών, επτά μήνες αφότου η Μόσχα ξεκίνησε τον πόλεμο.

«Τα ψευδοδημοψηφίσματα που οργάνωσε η Ρωσία δεν έχουν καμία νομιμότητα και συνιστούν κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου. Τα εδάφη αυτά είναι Ουκρανία», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο Υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ Αντ. Μπλίνκεν δήλωσε ότι Η Δύση δεν θα αναγνωρίσει ποτέ τα δημοψηφίσματα

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ