Ποτέ ξανά φασισμός! Όλοι και όλες Τετάρτη 28/9, 8.30 πμ στο Εφετείο Αθηνών

                          Όλοι και όλες Τετάρτη 28/9, 8.30 πμ στο Εφετείο Αθηνών

Ποτέ ξανά φασισμός!

Την Τετάρτη 28/9 συνεχίζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό. Θα κριθεί η τελεσίδικη επικύρωση της ιστορικής απόφασης τα 7ης Οκτωβρίου 2020 που καταδίκασε τη ΧΑ ως εγκληματική οργάνωση και τους ναζιστές για τα αποτρόπαια εγκλήματά τους, τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα, την απόπειρα ανθρωποκτονίας των Αιγυπτίων Αλιεργατών, τις δολοφονικές επιθέσεις στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, σε μετανάστες, νεολαίους, αγωνιστές.
Το πλατύ αντιφασιστικό κίνημα για άλλη μια φορά θα στείλει μήνυμα μηδενικής ανοχής στο φασισμό και το δολοφονικό του χαρακτήρα. Να μην επιτρέψουμε να ανατραπεί το λαϊκό κεκτημένο της καταδίκης της ΧΑ και να αναγεννηθεί ο φασισμός, τα ναζιστικά τάγματα, η μισάνθρωπη και ρατσιστική ιδεολογία που θέλει εμφύλιο των φτωχών για να κερδίζουν οι ισχυροί.

Η δίκη αυτή διεξάγεται σε μια κρίσιμη περίοδο ανόδου ακροδεξιών ρευμάτων όπως πρόσφατα στην Ιταλία, αλλά και προσπάθειας φασιστικών συμμοριών να ανασυγκροτηθούν μέσα από παρακρατικές επιθέσεις σε μετανάστες, αγωνιστές, φοιτητές και μαθητές όπως στη Σταυρούπολη, υπό την ανοχή της αστυνομίας. Το κράτος βίας, παρακολουθήσεων, αστυνομικής αυθαιρεσίας, αντιπροσφυγικής πολιτικής και επαναπροωθήσεων στα σύνορα, απαγορεύσεων και περιστολής των δημοκρατικών ελευθεριών που στήνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι πρόσφορο έδαφος για τη φασιστική ιδεολογία.

Δεν πρόκειται να το επιτρέψουμε! Η νεολαία και ο λαός με ενότητα και αγωνιστική ετοιμότητα είναι το πραγματικό εμπόδιο ενάντια στο φασιστικό δηλητήριο!

Καλούμε στην κινητοποίηση Τετάρτη 28/9, 8.30 πμ στο Εφετείο Αθηνών.

Το Γραφείο Τύπου 27.9.2022