Κυριακή, 25 Οκτωβρίου, 2020

Λαϊκή Ενότητα: Ο πρωθυπουργός οφείλει να ζητήσει την παραίτηση του κου Χρυσοχοίδη – Έκθετοι πολλοί “πρωταγωνιστές” της δίκης της Χρυσής Αυγής

0

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  • Ο πρωθυπουργός οφείλει να ζητήσει την παραίτηση του κου Χρυσοχοίδη

  • Έκθετοι πολλοί “πρωταγωνιστές” της δίκης της Χρυσής Αυγής

Η εξαφάνιση του υπαρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής  Χρήστου Παππά εκθέτει ανεπανόρθωτα πολλούς “πρωταγωνιστές” της δίκης.

 Εκθέτει την Εισαγγελέα που πρότεινε την αναστολή της καταδικαστικής απόφασης με το έωλο επιχείρημα πως δεν διατρέχει κίνδυνος φυγής των καταδικασθέντων εγκληματιών.

Δημήτρης Στρατούλης: Αναδρομικά συνταξιούχων – Η κυβέρνηση συνεχίζει να τους εμπαίζει με ψίχουλα ελεημοσύνης.

0

Αναδρομικά συνταξιούχων: Η κυβέρνηση συνεχίζει να τους εμπαίζει με ψίχουλα ελεημοσύνης.

Δημήτρης Στρατούλης*

Η κυβέρνηση της ΝΔ «μετά βαΐων και κλάδων» επιστρέφει εφ’ άπαξ στους συνταξιούχους ένα μέρος από τα αναδρομικά ένδεκα μηνών, που αυτοί δικαιούνται, με βάση την 1439/2020 απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ). Αυθαίρετα και κατά παράβαση αυτής της απόφασης, τους επιστρέφει μόνο ένα μικρό μέρος από τα ποσά που δικαιούνται, αυτά που αφορούν τις κύριες συντάξεις τους, εξαιρώντας όσα τους είχαν αφαιρεθεί με τη μνημονιακή ληστεία των επικουρικών συντάξεων και δώρων τους.

Λαϊκή Ενότητα: Η κυβέρνηση προωθεί το νέο Πτωχευτικό Κώδικα για να αρπάξουν οι τράπεζες όλη την περιουσία των υπερχρεωμένων δανειοληπτών

0

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η κυβέρνηση προωθεί το νέο Πτωχευτικό Κώδικα για να αρπάξουν οι τράπεζες όλη την περιουσία των υπερχρεωμένων δανειοληπτών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, που ως κυβέρνηση ψήφισε τους ίδιους νόμους τώρα εμπαίζει το λαό με προτάσεις μομφής.

Η Νέα Δημοκρατία εισηγήθηκε και ψηφίζεται στη Βουλή ο νέος Πτωχευτικός Κώδικας, που οδηγεί στη ρευστοποίηση όλων των περιουσιακών στοιχείων των υπερχρεωμένων δανειοληπτών και επιτρέπει την αρπαγή, ακόμα και της πρώτης κατοικίας.

Πέτρος Παπακωνσταντίνου: Καθυστερημένο αντίο στον Γιώργο Δελαστίκ

0

Καθυστερημένο αντίο στον Γιώργο Δελαστίκ

του Πέτρου Παπακωνσταντίνου

Θα έπρεπε να έχει γραφτεί από την περασμένη Πέμπτη αυτό το κείμενο, αλλά τα χέρια ήταν βαριά. Μπερδεύονται τα πλήκτρα, θολώνει η οθόνη όταν καλείσαι να μιλήσεις για την αμετάκλητη απώλεια ενός ανθρώπου με τον οποίο μοιράστηκες χαρές, λύπες, όνειρα και προσπάθειες για τρεις δεκαετίες.

Η Λαϊκή Ενότητα εκφράζει την ικανοποίηση της για την  απόφαση άμεσης φυλάκισης των ηγετών της εγκληματικής «Χρυσής Αυγής»

0
Μάδγα Φύσσα: «Δεν είναι δικαίωση για τον Παύλο αλλά για όλους εμάς που βρισκόμαστε εδώ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Η Λαϊκή Ενότητα εκφράζει την ικανοποίηση της για την  απόφαση άμεσης φυλάκισης των ηγετών της εγκληματικής «Χρυσής Αυγής»

  • Σήμερα, νίκησαν ο Παύλος Φύσσας και ο Σαχζάντ  Λουκμάν, ο αντιφασιστικός αγώνας είναι αναγκαίο να συνεχιστεί και να γιγαντώσει!

Η Λαϊκή Ενότητα εκφράζει την ικανοποίηση της για την δικαστική απόφαση άμεσης φυλάκισης των ηγετών και πολλών κεντρικών στελεχών της εγκληματικής «Χρυσής Αυγής» και των ναζιστικών ταγμάτων εφόδου της, που δολοφόνησαν, τραυμάτισαν, επιτέθηκαν και προσπάθησαν να επιβάλλουν καθεστώς τρομοκρατίας σε βάρος προσφύγων, μεταναστών, συνδικαλιστών και μελών του αντιφασιστικού κινήματος.

Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου : «Για την ενίσχυση των εργαζομένων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων λόγω κορονοϊού»

0

22/10/2020

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΠΕ.ΣΥ.Π. κ. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΣΚΑΝΤΖΟ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ κ. ΠΑΝ. ΝΙΚΑ

 

ΘΕΜΑ: «Για την ενίσχυση των εργαζομένων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων λόγω κορονοϊού»

 κ. Πρόεδρε, κ. Περιφερειάρχη,

 1) Για την ενίσχυση των εργαζομένων

Γνωρίζετε ότι οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις που βρίσκονται σε αναστολή λειτουργίας δεν έχουν λάβει καμία ενίσχυση πέραν των 539 ευρώ. Θεωρούμε ότι πρέπει να γίνουν ενέργειες προς τα Υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας ώστε να εξευρεθεί κονδύλι συμπληρωματικής ενίσχυσης των εργαζομένων αυτών είτε από το ΕΣΠΑ είτε από εθνικούς πόρους.

Η Λαϊκή Ενότητα στηρίζει την κινητοποίηση της  “ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ” και των άλλων συλλογικοτήτων 

0

Η Λαϊκή Ενότητα στηρίζει την κινητοποίηση της “ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ” και των άλλων συλλογικοτήτων

την Τετάρτη 21 Οκτώβρη στις 7.00 το απόγευμα στην Πλατεία Συντάγματος  και καλεί τα μέλη της να συμμετέχουν στο αγωνιστικό κάλεσμα

Να είμαστε όλες και όλοι εκεί. Καμία μοιρολατρία , καμία παραίτηση

Την Πέμπτη 22 Οκτώβρη, ψηφίζεται στη βουλή ο νέος πτωχευτικός νόμος με τον προκλητικό τίτλο «Κώδικας διευθέτησης οφειλών και παροχής δεύτερης ευκαιρίας».

Ο νόμος αυτός είναι η συνέχεια μιας σειράς νόμων των μνημονιακών κυβερνήσεων της τελευταίας δεκαετίας, που παρέδωσαν την λαϊκή κατοικία και περιουσία στις αρπακτικές διαθέσεις των τραπεζών και των funds.

Μετά το νόμο του ΣΥΡΙΖΑ που από την 01/01/20 κατάργησε  και την  ελάχιστη προστασία που υπήρχε για μια μικρή μερίδα οφειλετών, η κυβέρνηση της Ν.Δ. προχωράει στο επόμενο βήμα.  Αφού με αφορμή την πανδημία ικανοποίησε τις ορέξεις των κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών  με χαριστικές ρυθμίσεις και χρηματοδοτήσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων, συνεχίζει την επίθεση σε βάρος των πιο φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Προκειμένου να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των τραπεζών και των funds, φτιάχνει ένα νέο ιδιωτικό φορέα που θα θησαυρίζει μέσω τιτλοποίησης απαιτήσεων πάνω στην αγωνία του λαού, ρευστοποιεί σε εξευτελιστικές τιμές κάθε ακίνητο και κινητό περιουσιακό στοιχείο των  δανειοληπτών που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις τους χωρίς να εξαιρείται η Α΄ κατοικία. Κατάσχει το εισόδημα τους πάνω από 611 € τους κάνει ενοικιαστές στα σπίτια τους, δίνοντας τη δυνατότητα σε πολύ λίγους να τα «επαναγοράσουν» μετά από 12 χρόνια εφόσον είναι συνεπείς,  χωρίς να αφαιρούνται τα ενοίκια που έχουν πληρώσει.

Οι αλλαγές που θα υπάρξουν το επόμενο διάστημα, εάν ό νόμος ψηφιστεί και εφαρμοστεί, θα είναι καταιγιστικές.  Από χιλιάδες οικογένειες και συμπολίτες μας που επλήγησαν ανεπανόρθωτα από τις νεοφιλελεύθερες μνημονιακές πολιτικές, όχι μόνο θα αρπάξουν και θα ρευστοποιήσουν κάθε περιουσιακό στοιχείο αλλά τους καταδικάζουν να ζήσουν στη φτώχεια, αφαιρώντας τους κάθε δυνατότητα να ορθοποδήσουν στο μέλλον.

Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ στηρίζει την κινητοποίηση της  ¨ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΏΝ» και των άλλων συλλογικοτήτων την Τετάρτη 21 Οκτώβρη στις 7.00 το απόγευμα στην Πλατεία Συντάγματος  και καλεί σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

21-20-2020

 

 

 

Το Video της επιτυχημένης διαδικτυακής εκδήλωσης της Λαϊκής Ενότητας για την υγειονομική και οικονομική κρίση

0

Το Video της επιτυχημένης διαδικτυακής εκδήλωσης της Λαϊκής Ενότητας για την υγειονομική και οικονομική κρίση

Κώστας Ήσυχος: Εκλογική νίκη του ΜΑΣ στην Βολιβία – το αδύνατο είναι εφικτό!

0

Εκλογική νίκη του ΜΑΣ στην Βολιβία: το αδύνατο είναι εφικτό

                                                   του  Κώστα Ήσυχου *

Η Βολιβία τον τελευταίο χρόνο ήταν σχεδόν μη αναγνωρίσιμη, όσον αφορά το οικονομικό της πρόγραμμα σε σχέση με την Βολιβία  του Εβο που είχε επιφέρει τεράστιες λαϊκές και κοινωνικές κατακτήσεις . Τα προηγούμενα χρόνια η προοδευτική σοσιαλιστική πολιτική του ΜΑΣ έφερε νέες κοινωνικές προτεραιότητες , την καταπολέμηση  του αναλφαβητισμού, την ουσιαστική αναβάθμιση της δημόσιας υγείας και παιδείας, την κατανόηση από τον λαό  ότι χτίζουν όλοι μαζί  μια νέα κοινωνικά δίκαιη Βολιβία.

Συγχαρητήρια της Λαϊκής Ενότητας στο ΜΑΣ της Βολιβίας !

0

Συγχαρητήρια της Λαϊκής Ενότητας στο ΜΑΣ και στην νέα πολιτική ηγεσία της Βολιβίας 

Η συντριπτική νίκη της αριστεράς στην Βολιβία στις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές της χώρας εν μέσω πολιτικής τρομοκρατίας και  πολιτικών διωγμών, εν μέσω μιας συγκαλυμμένης δικτατορίας εδώ και εννέα μήνες, αποτελεί μια νίκη όλων των λαών που μάχονται τον νεοφιλελευθερισμό, τον φασισμό, τον ιμπεριαλισμό και την υποδούλωση.

Πρόσφατα