Πέμπτη, 6 Αυγούστου, 2020

Λαϊκή Ενότητα: Να λογοδοτήσει η κυβέρνηση και όχι οι πολίτες

0

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Να λογοδοτήσει η κυβέρνηση και όχι οι πολίτες

Επικίνδυνη  συνεχιζόμενη τακτική καθιερώνει ο υπουργός «Προστασίας του Πολίτη» με την παρέμβασή του στη λειτουργία της δικαιοσύνης και την υπόδειξή του στους εισαγγελείς   να παραπέμπονται ποινικά,  όσοι δηλώνουν δημόσια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι θεωρούν πως ο κορονοϊός δεν έχει την επικινδυνότητα, που παρουσιάζουν οι αρχές και αντιδρούν στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται τα μέτρα η κυβέρνηση.  Ομολογώντας, έτσι, χωρίς αιδώ, ότι παρακολουθεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να «φακελώνει» τους πολίτες.

Παναγιώτης Μέγκος: Υδροηλεκτρική Ροή & Πολιτικές Διαμορφώσεις

0

Υδροηλεκτρική Ροή & Πολιτικές Διαμορφώσεις

του Παναγιώτη Μέγκου*

      Η συνάντηση που διοργανώθηκε την Κυριακή 2/8 στην Παύλιανη, με πρωτοβουλία όσων αντιτίθεται στην εγκατάσταση των Ανεμογεννητριών στην Οίτη, είναι στοιχισμένη στην ίδια γραμμή με εκείνη των πολιτών που αμύνονται, ενάντια στα συμφέροντα που θέλουν να επιβάλλουν την εγκατάσταση του Υδροηλεκτρικού στα Καστέλλια.

    Αυτά τα συμφέροντα που κατά κύριο λόγο είναι Οικονομικά, χρησιμοποιούν και μεταχειρίζονται την Πολιτική εξουσία σε Κεντρικό Κυβερνητικό επίπεδο, αφού έχουν ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας σε μόνιμη βάση τουλάχιστον. Δεν μπορούμε βέβαια να αποδείξουμε εύκολα αυτό που αντιλαμβανόμαστε και διαισθανόμαστε, πως τα συγκεκριμένα Πολιτικά και Οικονομικά κέντρα είναι ομόκεντροι κύκλοι των ίδιων Πολιτικών – Οικονομικών συμφερόντων, εξυπηρετώντας με συνέπεια τον ίδιο σκοπό.

Οι “ψεκασμένοι” δεν χρειάζονται καταστολή, αλλά παιδεία και σωστά μηνύματα. Του Σπύρου Γουδέβενου

0

Οι “ψεκασμένοι” δεν χρειάζονται καταστολή, αλλά παιδεία και σωστά μηνύματα.

Του Σπύρου Γουδέβενου

Στη Δικαιοσύνη παραπέμπονται με εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, αναφορές που αφορούν σε “θεωρίες συνωμοσίας” για τον κορονοϊό, οι οποίες αναρτήθηκαν τις τελευταίες μέρες στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα σε μικρά site και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Οι συγκεκριμένες αναρτήσεις αναφέρουν ότι η Covid-19 είναι “παραμύθι” επί της ουσίας και εκτός των άλλων παροτρύνουν τον κόσμο να αρνείται να δεχτεί πρόστιμα και κυρώσεις και να μην εφαρμόζει τα μέτρα για περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού.

Δημήτρης Στρατούλης: Αναδρομικά συνταξιούχων – ο εμπαιγμός και η καταλήστευση συνεχίζονται.

0

Δημήτρης Στρατούλης

στέλεχος ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ

π. Υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης και Βουλευτής

 Αναδρομικά συνταξιούχων: ο εμπαιγμός και η καταλήστευση συνεχίζονται

 

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη εμπαίζει τους συνταξιούχους και συνεχίζει απτόητη την κλοπή του μεγαλύτερου μέρους των λεηλατημένων από τις μνημονιακές πολιτικές εισοδημάτων τους.

Με την (ν)τροπολογία της για τα αναδρομικά ένδεκα μηνών, που δικαιούνται οι συνταξιούχοι με βάση την 1439/2020  απόφαση του ΣτΕ, τους περικόπτει αυθαίρετα και κατά παράβαση αυτής της απόφασης, τα ποσά που δικαιούνται, ως επιστροφή της μνημονιακής ληστείας των επικουρικών συντάξεων και δώρων τους. Ουσιαστικά με αυτή τη ρύθμιση αποκλείει από τα αναδρομικά τους μισούς και πλέον συνταξιούχους, και μάλιστα όλους τους χαμηλοσυνταξιούχους με άθροισμα μικτών μηνιαίων συντάξεων κάτω των 1000 ευρώ, που οι περικοπές τους έγιναν με μειώσεις όχι στις κύριες συντάξεις, αλλά στις επικουρικές τους και με την κατάργηση των δώρων τους.

Τάσος Μαυρόπουλος: Να μας βλέπουν κάθε μέρα μπροστά τους, στο δρόμο

0

ΝΑ ΜΑΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ, ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

Οι περικοπές στις συντάξεις που επέβαλε η κυβέρνηση της Ν.Δ. το 2012, μέχρι σήμερα υπερβαίνουν τα 80 δισ €. Το δικαστήριο σε δικαιώνει για ένα μικρό διάστημα 11 μηνών να σου επιστρέψουν τα 3,9 δισ €.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. σήμερα, αντί να εφαρμόσει την απόφαση του δικαστηρίου για επιστροφή 3,9 δισ €, την ακυρώνει με τροπολογία αφού επιστρέφει τα 1,4 δισ €, δηλ. μόνο το 1/3 των χρημάτων.

Την ίδια στιγμή που επικαλείται το νόμο για να επιβάλλει την “τάξη”, γράφει στα Παλαιότερα των υποδημάτων της τη δικαστική απόφαση.

Πανδημία και φτώχεια με υπογραφή Μητσοτάκη

0
Του Σπύρου Γουδέβενου   
Σήμερα φτάσαμε σε αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού επιπέδου έναρξης καραντίνας (τον Μάρτιο), με την κυβέρνηση που πανηγύριζε για την νίκη κατά του ιού, να έχει υποστεί μία βαθιά ήττα από την πραγματικότητα που έφεραν οι επιλογές της μετά το άνοιγμα του Μαΐου.

Λαϊκή Ενότητα: Για το κρούσμα Covid – 19  στο πλοίο – γεωτρύπανο Discoverer India στο Ιόνιο

0

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για το κρούσμα covid – 19  στο πλοίο – γεωτρύπανο Discoverer India στο Ιόνιο.

Να παρθούν όλα τα αναγκαία Μέτρα υγειονομικής προστασίας των κατοίκων

Όχι στις εξορύξεις στο ΙΟΝΙΟ

Με αφορμή το κρούσμα covid – 19  στο πλοίο – γεωτρύπανο Discoverer India, που βρίσκεται στο Ιόνιο πέλαγος έξω από τον κόλπο του Αστακού, αφενός απαιτούμε από τις αρμόδιες αρχές να παρθούν τα αναγκαία μέτρα υγειονομικής προστασίας για τη μη μετάδοση του ιού στους κατοίκους της περιοχής και αφετέρου δημοσιοποιούμε για άλλη μία φορά την πεντακάθαρη και κάθετη αντίθεσή μας στις εξορύξεις υδρογονανθράκων στο ΙΟΝΙΟ πέλαγος.

ΛΑΕ Θεσσαλονίκης: Και απαράδεκτες συγκοινωνίες και πρόστιμο 150€

0

ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΟ 150 ΕΥΡΩ!

Μάλλον η ανάγκη για αύξηση των δημοσίων εσόδων, προκειμένου να μην υποστεί ολοσχερή κατάρρευση ο κρατικός προϋπολογισμός, παρά η αναγκαιότητα αντιμετώπισης της αύξησης των κρουσμάτων του κορονοϊού, οδήγησε την κυβέρνηση της Ν.Δ., και ειδικότερα τον κ. Κ. Καραμανλή, στην αξιοπερίεργη απόφαση, να επιβάλει πρόστιμο 150 ευρώ (!!!) σε κάθε επιβάτη που υπερβαίνει το 65% της πληρότητας των μέσων μαζικής μεταφοράς, αλλά και στον οδηγό του!

Το μέτρο πλήττει κατά κύριο λόγο τους εργαζόμενους, δεδομένου ότι, η μεγάλη πυκνότητα του επιβατικού κοινού παρουσιάζεται κατά την έναρξη και λήξη των ωραρίων εργασίας. Επιβάλλεται δε, την περίοδο που τα δρομολόγια στα μέσα μαζικής μεταφοράς (ΟΑΣΑ, ΟΑΣΘ κτλ.), έχουν μειωθεί ακόμη περισσότερο, λόγω του θερινού ωραρίου!

Κάποιος αρμόδιος από την κυβέρνηση, θα πρέπει να μας εξηγήσει, πώς θα υπολογίζει ο κάθε επιβάτης τον αριθμό των επιβαινόντων για να αντιληφθεί ότι είναι υπεράριθμος, καθώς επίσης και πώς ο οδηγός, σε κάθε στάση, θα κάνει καταμέτρηση όσων αποβιβάσθηκαν, για να υπολογίσει πόσοι θα επιβιβασθούν, και να τους καταμετρήσει επίσης!

Να μας ενημερώσει επίσης, αν εκείνη η ρύθμιση που ψήφισε η κυβέρνηση με υπεύθυνους σε κάθε στάση, οι οποίοι θα καθοδηγούσαν σχετικά το επιβατικό κοινό, υλοποιήθηκε ποτέ ή έμεινε στις οθόνες της τηλεόρασης, και η ευθύνη μεταφέρεται τώρα στον εργαζόμενο οδηγό.

Για να μην υπάρχει συνωστισμός στα μέσα μαζικής μεταφοράς, η μόνη ρεαλιστική λύση, είναι η αύξηση των οχημάτων, και συνεπώς των δρομολογίων, με αγορά νέων, η οποία θα έπρεπε να έχει ήδη δρομολογηθεί.

Ειδικότερα για τον ΟΑΣΘ, εδώ και κάποια χρόνια, τα λεωφορεία που κινούνται είναι περίπου τα μισά απ όσα προβλέπεται, χαλούν συνέχεια κατά τη διάρκεια των δρομολογίων, και οι διαγωνισμοί για τα μεταχειρισμένα που θα πάρει, καλά κρατούν…

Κυρίως όμως, η κυβέρνηση θα πρέπει να περιορίσει το συνωστισμό και στα κέντρα διασκέδασης με τα διάφορα πάρτι όπου δεν τηρείται κανένα μέτρο, στους μεγάλους χώρους εργασίας όπου επίσης πρέπει να τηρούνται μέτρα (και αυτό να ελέγχεται αυστηρά από το ΣΕΠΕ, ώστε να εφαρμόζεται), αλλά πρωτίστως, να μεριμνήσει για να γίνονται πολλές, καθημερινές ιχνηλατήσεις και απομονώσεις των περιστατικών, πράγμα που δε βλέπουμε να συμβαίνει, παρά τις βαρύγδουπες κατά καιρούς εξαγγελίες των κυβερνητικών στελεχών και του ίδιου του πρωθυπουργού.

Παράλληλα, να καταργήσει το ΦΠΑ και να νομοθετήσει διατίμηση στις μάσκες προστασίας, καθώς και δωρεάν χορήγησή τους στις ευπαθείς ομάδες και στους εργαζόμενους, είτε για τους χώρους εργασίας τους είτε για τις μετακινήσεις τους με ΜΜΜ από και προς την εργασία τους.

Αλλιώς, το μέτρο του προστίμου των 150 ευρώ θα παραμείνει ένα αναποτελεσματικό, ακραία ταξικό μέτρο, σε βάρος των οικονομικά αδυνάμων.

Το Γραφείο Τύπου

Λαϊκή Ενότητα: Αναδρομικά συνταξιούχων – Η κλοπή και ο εμπαιγμός συνεχίζονται

0

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αναδρομικά συνταξιούχων: Η κλοπή και ο εμπαιγμός συνεχίζονται

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη εμπαίζει τους συνταξιούχους και συνεχίζει απτόητη την κλοπή των εισοδημάτων τους.

Με την τροπολογία της για τα αναδρομικά, που δικαιούνται οι συνταξιούχοι λόγω της 1439/2020  απόφασης του ΣτΕ, τους περικόπτει αυθαίρετα και κατά παράβαση αυτής της απόφασης, τα ποσά που δικαιούνται, λόγω της μνημονιακής ληστείας των επικουρικών συντάξεων και δώρων τους.

Γιάννης Δούκας: Αναδρομικά συνταξιούχων – Συνεχίζεται ο εμπαιγμός και η αντισυνταγματικότητα

0

Αναδρομικά συνταξιούχων: Συνεχίζεται ο εμπαιγμός και η αντισυνταγματικότητα

 του Γιάννη Δούκα

πρώην Υποδιοικητή του ΙΚΑ

Με την κατάθεση της τροπολογίας για τα παράνομα παρακρατηθέντα ποσά από τους συνταξιούχους συνεχίζεται ο εμπαιγμός τους και βαθαίνουν ακόμη περαιτέρω οι απαράδεκτες και αντισυνταγματικές πρακτικές και μεθοδεύσεις της κυβέρνησης.

Πρόσφατα