Κυριακή, 24 Ιανουαρίου, 2021

«Οι δηλώσεις του Τζέφρι Πάιατ αποκαλύπτουν ότι οι ΗΠΑ θεωρούν την Ελλάδα κονιορτοποιημένη οντότητα»

0

Δηλώσεις στο SputnikNews των Κώστα Ήσυχου και Βασίλη Φούσκα

Προβληματισμούς προκαλεί η σιωπηλή συγκατάνευση της Προέδρου της Δημοκρατίας στην αναβίωση του ψυχροπολεμικού γεωπολιτικού σχήματος, από τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, κατά την εκδήλωση της αμερικανικής πρεσβείας στην Αρχαία Αγορά, με αφορμή την ορκωμοσία του νέου Αμερικανού προέδρου.

Αρχαία Αγορά. Ένας μοναδικής ομορφιάς και αρχαιολογικής, αλλά και ιστορικής αξίας τόπος. Και αναμφίβολα, το ιδανικότερο φυσικό «σκηνικό» και για την εκδήλωση που διοργάνωσε η αμερικανική πρεσβεία, με αφορμή την ορκωμοσία του νέου προέδρου των ΗΠΑ, στο πλαίσιο της καμπάνιας, με το όνομα «ΗΠΑ και Ελλάδα: Γιορτάζοντας 200 χρόνια φιλίας».

Κι, όμως. Ο Αμερικανός πρέσβης δεν έχασε την ευκαιρία σε αυτή τη «γιορτή της Δημοκρατίας», με τον έντονο συμβολισμό, έχοντας δίπλα του την πρώτη πολίτη της χώρας, να χωρίσει τον κόσμο στα δύο: Στους καλούς και στους κακούς. Με ψυχροπολεμική λογική και κριτήρια. Εισπράττοντας τη σιωπηρή συγκατάνευση της Πρόεδρου της Δημοκρατίας.

«Η νέα κυβέρνηση (των ΗΠΑ) θα αντιμετωπίσει τον κόσμο όχι όπως ήταν, αλλά όπως είναι σήμερα» τόνισε στο ηχηρό μήνυμά του ο Τζέφρι Πάιατ, θέλοντας να αποτυπώσει το «στίγμα» της νέας εξωτερικής πολιτικής της χώρας του.

«Έναν κόσμο ανερχόμενου εθνικισμού, υποχώρησης της Δημοκρατίας, εντεινόμενου ανταγωνισμού με την Κίνα, τη Ρωσία κι άλλα αυταρχικά κράτη, αυξανόμενες απειλές σε ένα σταθερό και ανοικτό διεθνές σύστημα, και μια τεχνολογική επανάσταση που αναδιαμορφώνει κάθε πλευρά της ζωής μας, ειδικά στον κυβερνοχώρο» διευκρίνισε, προσθέτοντας (προεξοφλώντας και υπαγορεύοντας, συγχρόνως): «Στην Ελλάδα θα αντιμετωπίσουμε αυτές τις προκλήσεις ως φίλοι και σύμμαχοι, συνεργαζόμενοι στενότερα μαζί από ποτέ στο παρελθόν».

Είναι τυχαίο, άραγε, που ο Αμερικανός πρέσβης, ανήμερα της ανάληψης καθηκόντων από τη νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ, προέβη στις συγκεκριμένες δηλώσεις, στο συγκεκριμένο ιστορικό τόπο, ενώπιον μάλιστα της κας Σακελλαροπούλου, εμφανίζοντάς έτσι την ίδια, αλλά και την ελληνική κυβέρνηση de facto προσδεμένους στις γεωπολιτικές επιταγές των ΗΠΑ;

«Με κυβέρνηση των Δημοκρατικών, οι σχέσεις Ρωσίας και ΗΠΑ θα οξυνθούν. Η Αμερική θα χρησιμοποιήσει εργαλειακά την Ουκρανία ως μέσο πίεσης του Πούτιν. Η Ουκρανία θα είναι το βασικό εργαλείο με το οποίο θα προσπαθήσουν οι Αμερικάνοι να προκαλέσουν στη Ρωσία» προοικονομεί ο Βασίλης Φούσκας, καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο του Ανατολικού Λονδίνου και διευθυντής του περιοδικού STAMP (Centre for the Study of States, Markets and People).

«ΗΠΑ και η ΕΕ θεωρούν την Ελλάδα χώρο για εκμετάλλευση»

«Σε αυτό το πλαίσιο κινείται ο κ. Πάιατ και σε αυτό το πλαίσιο έκανε τις συγκεκριμένες δηλώσεις στην Αρχαία Αγορά» εξηγεί ο ακαδημαϊκός, διευκρινίζοντας ότι παρότι έβαλε ο πρέσβης από κοινού κατά Ρωσίας αλλά και Κίνας, η νέα πολιτική ηγεσία των ΗΠΑ θα διαφοροποιηθεί έναντι του Πεκίνου: «Θα προσπαθήσει η κυβέρνηση Μπάιντεν να αναζωπυρώσει τις σχέσεις της με την Κίνα, στο διεθνές εμπόριο, ανατρέποντας την εξωτερική πολιτική του Τραμπ» εκτιμά.

«Όμως, το πρόβλημα που θα έχουν να αντιμετωπίσουν οι ΗΠΑ είναι οι δομικές αδυναμίες του οικονομικού συστήματός τους, προκειμένου να αναχαιτίσουν τον κινεζικό ανταγωνισμό. Θα κάνουν την προσπάθειά τους, παρόλα αυτά, να προσεταιριστούν την Κίνα, αποσπώντας τη από τη Ρωσία, μέσα από το κλασικό αμερικανικό “διαίρει και βασίλευε“, αλλά θα αποτύχουν. Σε αυτό το πνεύμα ακριβώς “πάτησαν” και οι δηλώσεις Πάιατ. Είναι δηλώσεις ενός πολιτικού, στο πλαίσιο της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής. Η Αμερική βρίσκεται ξεκάθαρα σε μια πορεία παρακμής, που έχει ξεκινήσει από το 1970. Όλες οι εξελίξεις αυτό επιβεβαιώνουν».

Οι ΗΠΑ θέλουν να κρατήσουν την Ελλάδα στο άρμα τους, αλλά «χωρίς να παραβλέπουν ποτέ τον ανώτερο γεωστρατηγικό ρόλο που πάντα δίνουν στην Τουρκία. Αυτό είναι το παιχνίδι που παίζουν στα ελληνοτουρκικά, στα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή γενικά. Ποτέ δεν θίγουν τα πρωτεία οι ΗΠΑ της Τουρκίας στη περιοχή» υπογραμμίζει ο κ. Φούσκας.

Η «παράσταση» Πάιατ και Σακελλαροπούλου στην Αρχαία Αγορά αποτυπώνει, συγχρόνως, την απόλυτη τροχιοδρόμηση της Ελλάδας στις ράγες της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ, προσθέτει.

«Η Αμερική, όπως και η ΕΕ, θεωρούν την Ελλάδα χώρο για εκμετάλλευση. Δεν την θεωρούν κράτος κυρίαρχο με δική της φωνή στις διεθνείς σχέσεις. Θεωρούν την Ελλάδα κονιορτοποιημένη οντότητα, εν αντιθέσει με την Τουρκία που την αντιμετωπίζουν ως κράτος αυτόβουλο και σοβαρό. Γι’ αυτό μπορούν και περνάνε αυτά τα μηνύματα σε μια εκδήλωση στην Αρχαία Αγορά».

«Αυτό το εθνομηδενιστικό μοντέλο οι ΗΠΑ, δεν μπορούν να το επιβάλλουν, όπως κάνουν στην Ελλάδα, σε μια Ρωσία, στην Τουρκία ή στην Κίνα» συνεχίζει ο ακαδημαϊκός.

Η δε συνολική εμφάνιση και σιωπή της κας Σακελλαροπούλου σε επίπεδο συμβόλων «δηλοί ότι οι υψηλές βαθμίδες της ελληνικής Πολιτείας συναινούν ότι το ελληνικό κράτος είναι ένας χώρος που δομείται από εξωγενείς παράγοντες, χωρίς αυτοδύναμη φωνή και βούληση» συνοψίζει.

«Κατάπτωση της Ελληνικής Δημοκρατίας να μπλέκεται η Πρόεδρος στο show της Αρχαίας Αγοράς»

«Η συνάντηση της Προέδρου της Δημοκρατίας και του κ. Πάιατ στη Ρωμαϊκή Αγορά εξέπληξε πολλούς. Όχι τόσο πολύ για το ότι έγινε, αλλά για το τι ειπώθηκε από την πλευρά του Αμερικανού πρέσβη» επισημαίνει ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Κώστας Ήσυχος.

«Το σχόλιό του ότι Ρωσία και Κίνα παραμένουν οι βασικοί εχθροί και αντίπαλοι των δυτικών δογμάτων, του Ευρωατλαντισμού κ.λπ. συνάντησε την απόλυτη σιωπή από την πλευρά της Προέδρου της Δημοκρατίας. Είναι λυπηρό ο ανώτατος άρχοντας του ελληνικού πολιτεύματος, θεσμικά, να παρακολουθεί ως “μαθητούδι”, σε εισαγωγικά, τον δάσκαλο της γεωπολιτικής στην περιοχή κι όχι μόνο, που πρωτοστάτησε μοιράζοντας μπισκότακια και γάλα στις ορδές των ακροδεξιών και νεοναζί στην πλατεία Μαϊντάν στο Κίεβο, το 2014, ανατρέποντας τη νόμιμη εκλεγμένη κυβέρνηση. Ορδές που ξαναείδαμε στο Καπιτώλιο στις 6 Γενάρη! Μόνο που εκεί δεν υπήρχε κάποιος να μοιράζει μπισκοτάκια έξω από το Καπιτώλιο» συνεχίζει ο γνωστός οικονομολόγος, πρώην βουλευτής και πρώην αναπληρωτής υπουργός.

«Είναι πραγματικά όχι απλά λυπηρό, αλλά και κατάπτωση της Ελληνικής Δημοκρατίας, του ελληνικού πολιτεύματος και της ελληνικής πολιτικής ζωής η Πρόεδρος της Δημοκρατίας να εμπλέκεται σε τέτοιου είδους show, στο οποίο έγινε πομπωδώς χρήση από τον Αμερικανό πρέσβη των ελληνικών λέξεων “φιλία, Αγορά, Δημοκρατία” αλλά και αναφορά στα “200 χρόνια φιλίας“! Δεν τιμά αυτό ούτε την ίδια ούτε τη χώρα μας» καταλήγει ο κ. Ήσυχος.

Λαϊκή Ενότητα Θεσσαλονίκης: Να μην καταδικαστούν οι τρεις συλληφθέντες φοιτητές στη Θεσσαλονίκη

0

ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΔΕ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ «ΓΥΨΟ»

 Η Λαϊκή Ενότητα Θεσσαλονίκης καταδικάζει την αναίτια και βίαιη επίθεση, καθώς και τις συλλήψεις των τριών φοιτητών, στις οποίες προέβησαν τα ΥΜΕΤ χθες, όταν με παραταγμένες διμοιρίες τους, επιχείρησαν να απαγορεύσουν την πορεία των φοιτητικών συλλόγων στη Θεσσαλονίκη. Τελικά η πορεία πραγματοποιήθηκε, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα προς την κυβέρνηση της Ν.Δ., ότι οι αγώνες, ειδικά της νεολαίας, δεν καταργούνται με τη βία, κι ότι οι φοιτητές θα αντισταθούν και θα ανατρέψουν το αντιδημοκρατικό νομοσχέδιο του Υπ. Παιδείας για τα πανεπιστήμια.

Οκτώ αστερίσκοι για την πανδημία στην Ελλάδα

0

Οκτώ αστερίσκοι για την πανδημία στην Ελλάδα

Οι υπογράφοντες το παρακάτω κείμενο ιατροί και καθηγητές ιατρικής με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία θα θέλαμε να επισημάνουμε τα ακόλουθα:

  1. Η πανδημία είναι σε εξέλιξη και δεν θα εξαφανιστεί άμεσα. Eφόσον δεν αλλάξει ριζικά ο τρόπος παραγωγής του αγροτοδιατροφικού συμπλέγματος αναμένονται με σχετική βεβαιότητα νέες επιδημίες και πανδημίες ακόμη και στο κοντινό μέλλον.
  2. Η πανδημία δεν είναι απλώς μια έκτακτη κατάσταση που μπορεί να αντιμετωπισθεί με έκτακτα μόνον μέτρα. Με σκοπό την προστασία της υγείας του πληθυσμού, ώστε να μην επαναληφθούν οι ακραίες καταστάσεις που ζούμε σήμερα, είναι απαραίτητο να σχεδιαστεί η αντιμετώπιση της πανδημίας με μακρόχρονη προσέγγιση και αντίστοιχο σχεδιασμό των εμπλεκόμενων υπηρεσιών.

ΑΠΣ: Για την ενίσχυση των πολύ μικρών επιχειρήσεων και την συμπληρωματική ενίσχυση των εργαζομένων

0

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ από Θανάση Πετράκο

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

 Α. Για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις

Με δεδομένο ότι οι πολύ μικρές επιχειρήσεις και οι αυτοαπασχολούμενοι δεν έχουν λάβει καμία ουσιαστική βοήθεια μέχρι τώρα, το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου αφού συζήτησε  το θέμα  αποφασίζει να ενισχύσει τις πολύ μικρές επιχειρήσεις και τους αυτοαπασχολούμενους.

ΛΑ.Ε.: Χιλιάδες Φοιτητές και πάλι στο δρόμο ενάντια στο νομοσχέδιο – έκτρωμα των Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη

0

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ – ΕΚΤΡΩΜΑ ΤΩΝ ΚΕΡΑΜΕΩΣ – ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ

Παρά την μεθοδική προσπάθεια της κυβέρνησης να επιβάλει την τρομοκρατία και την καταστολή, οι φοιτητικές κινητοποιήσεις συνεχίζονται και κλιμακώνονται.
Χιλιάδες φοιτητές διαδήλωσαν σήμερα σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας ενάντια στο νομοσχέδιο – έκτρωμα των Κεραμέως – Χρυσοχοϊδη για τη δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η αστυνομία δεν τόλμησε να σταματήσει την μεγάλη διαδήλωση της Αθήνας, όπου φοιτητές, μαθητές και καθηγητές επέβαλαν την παρουσία τους. Το ίδιο και στην Πάτρα, τα Χανιά και το Ηράκλειο, όπου εκατοντάδες φοιτητές διατράνωσαν την αντίθεσή τους στα κυβερνητικά σχέδια.

Ο καπιταλιστικός ανταγωνισμός δυσκολεύει τον αγώνα κατά της πανδημίας, του Κώστα Λαπαβίτσα

0

Ο καπιταλιστικός ανταγωνισμός δυσκολεύει τον αγώνα κατά της πανδημίας

του Κώστα Λαπαβίτσα

Ένα χρόνο μετά την εμφάνιση του COVID-19, έχει καταστεί σαφές ότι η πανδημία του κορωνοϊού έχει ταξικό χαρακτήρα που αντιστοιχεί στις παγιωμένες ανισότητες και τις φυλετικές διακρίσεις του χρηματιστικοποιημένου καπιταλισμού. Η ασθένεια απειλεί ιδιαίτερα άτομα με υποκείμενα  νοσήματα. Τα πιο ευάλωτα στρώματα είναι οι εργαζόμενοι με χαμηλά εισοδήματα και οι ηλικιωμένοι, που εκτίθενται σε επίμονα και μακροχρόνια προβλήματα  υγείας τα οποία σχετίζονται με μη ικανοποιητικές περιβαλλοντικές συνθήκες και κακή διατροφή. Αυτά τα στρώματα βρίσκονται στο περιθώριο των συστημάτων  υγείας ακόμη και των πλουσιότερων χωρών του κόσμου.

Η Λαϊκή Ενότητα στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών και των φοιτητικών συλλόγων

0

Η ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΏΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ

ΠΕΜΠΤΗ 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 12:00 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Το νομοσχέδιο που αφορά στην αστυνομοκρατία στα Πανεπιστήμια, στις διαγραφές φοιτητών,
στον περιορισμό στην εισαγωγή σε αυτά, μετατρέπει τα πανεπιστήμια σε στρατόπεδα, αλλά και εξυπηρετεί συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα, είναι το πιο αντιδραστικό (από τα πολλά αντιδραστικά) που έχει φέρει προς ψήφιση στην Βουλή η κυβέρνηση.
Ο περιορισμός των εισακτέων, ο περιορισμός των χρόνων φοίτησης, λίγο μετά την εξίσωση των πτυχίων των «κολεγίων» με αυτά του ελληνικού πανεπιστημίου, έχουν στόχο την εξυπηρέτηση των ιδιοκτητών των κολεγίων, και τον περιορισμό στην μόρφωση για τα παιδιά λαϊκών οικογενειών.
Ταυτόχρονα, η εισαγωγή της πανεπιστημιακής αστυνομίας και η μετατροπή των αγωνιστικών
πρακτικών των φοιτητών σε πειθαρχικά και ποινικά αδικήματα, αποκαλύπτει τον στόχο της
κυβέρνησης να «ξεμπερδεύει» με το κίνημα της νεολαίας που έχει αποτελέσει παράδειγμα για όλη την κοινωνία.
Η κυβέρνηση εκμεταλλεύεται την πανδημία για να απαγορεύσει τις κινητοποιήσεις και να επιβάλει την πολιτική της. Δεν θα της περάσει .Το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά.
Η Λαϊκή Ενότητα στηρίζει τις κινητοποιήσεις της ακαδημαϊκής κοινότητας, εκπαιδευτικών και φοιτητών, που πραγματοποιούνται την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 12:00 στα Προπύλαια και αγωνίζεται για δημόσια παιδεία και δημοκρατικές ελευθερίες.

«Επιτροπή» Πισσαρίδη: Μείωση ασφαλιστικών εισφορών και…  κάτω από 850 ευρώ όλες οι συντάξεις!!

0

«Επιτροπή» Πισσαρίδη:

Μείωση ασφαλιστικών εισφορών και…  κάτω από 850 ευρώ όλες οι συντάξεις!!

Την ώρα που όλη η Ελλάδα βρίσκεται σε καραντίνα από τον κορονοιό τα νεοφιλελεύθερα παπαγαλάκια έπιασαν δουλειά: οι κ. Μητσοτάκης – Βρούτσης (δια της επιτροπής σοφώνΠισσαρίδη) εξήγγειλαν τη χαριστική βολή στις συντάξεις οι οποίες μειώνονται κάτω από τα 850 ευρώ!

Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου: Είναι απαράδεκτο και ανεπίτρεπτο σε 1 ταξί να μεταφέρονται 4!!! μαθητές ΑμεΑ

0

Καλαμάτα 21 Ιανουαρίου 2021

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ    ΕΠΙΣΤΟΛΗ- ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΘΑΝ. ΠΕΤΡΑΚΟΥ

Είναι απαράδεκτο και ανεπίτρεπτο σε 1 ταξί να μεταφέρονται 4!!! μαθητές ΑμεΑ

Προς τον πρόεδρο και τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής 

Κύριε Πρόεδρε και κυρίες και κύριοι συνάδελφοι

Είμαι εξοργισμένος από την αναλγησία και τη γελοιότητα της νομοθεσίας  για την μεταφορά των μαθητών ΑμεΑ. Μετά από παράπονα και διαμαρτυρίες που δέχτηκα από γονείς παιδιών που είναι μαθητές στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας διαπίστωσα ότι η νομοθεσία της   κυβέρνησης προβλέπει ότι επιτρέπεται να μεταφέρονται μέχρι και 4 μαθητές ΑμεΑ στα Ειδικά Σχολεία με ένα ταξί, εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού – τη στιγμή που στα ταξί επιτρέπεται η επιβίβαση και η μεταφορά μόνο ενός ατόμου ή δύο, όταν πρόκειται για παιδί ή ηλικιωμένο που έχει ανάγκη συνοδού.!!!

150, 300, 500…Πόσο κοστολογείται η “ατομική ευθύνη”; – Να βάλουμε φραγμό στον κυβερνητικό παραλογισμό!

0

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης διαδηλωτών – διαδηλωτριών της Πορείας του Πολυτεχνείου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θεσσαλονίκη 19/1/2021

150, 300, 500…Πόσο κοστολογείται η “ατομική ευθύνη”;

Να βάλουμε φραγμό στον κυβερνητικό παραλογισμό!

Η κυβέρνηση με μια προκλητική για τους λαϊκούς ανθρώπους απόφαση, απειλεί να αυξήσει ξανά (150 ήταν πριν την 17 Νοέμβρη) το πρόστιμο για «άσκοπη μετακίνηση» από τα 300 ευρώ  στα 500 ευρώ. Δηλαδή στο ύψος σχεδόν του βασικού μισθού, απειλώντας κυρίως τα λαϊκά στρώματα, που ζούνε από τη δουλειά τους!

Η πολιτική των εξοντωτικών προστίμων έχει σαφή στόχευση εκφοβισμού της κοινωνίας. Ενισχύει την καταστολή των εργατικών-λαϊκών αγώνων και αναβαθμίζει το μόνιμο κυνηγητό και δίωξης που βρίσκεται κάθε αγωνιστής/στρια και κάθε ένας/μια που θέλει να πάει κόντρα σε αυτά που εφαρμόζουν και έχουν ξεπεράσει τα όρια της διαχείρισης της πανδημίας.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση  για τη διάδοση του ιού δεν φταίνε τα ανύπαρκτα μέσα προστασίας πίσω από της κλειστές πόρτες των εργασιακών χώρων, δεν φταίει η μνημειώδης ανοργανωσιά στα σχολεία με τα ανοιχτά παράθυρα,  ούτε το διαλυμένο σύστημα υγείας και ο συνωστισμός στα μέσα μεταφοράς! Για την κυβέρνηση ευθύνεται ο απλός κόσμος που πραγματοποιεί κάποιες καθημερινές μετακινήσεις ή προσπαθεί να διατηρήσει κάποια ελάχιστη κοινωνική συναναστροφή, ο οποίος κινδυνεύει να βαφτιστεί από τα όργανα της τάξης “ατομικά ανεύθυνος” και να το πληρώνει με το μηνιάτικο του. Ίσως έτσι σκοπεύουν θα πληρωθεί ο λογαριασμός των νέων σωμάτων καταστολής, όπως η πανεπιστημιακή αστυνομία, καθώς όπως συχνά μας υπενθυμίζουν λεφτοδεντρα δεν υπάρχουν.

Την ίδια στιγμή, οι κηφήνες αυτής της κοινωνίας νιώθουν άνετα να γλεντοκοπούν εντός και εκτός χώρας, η θρησκοληψία και ο σκοταδισμός κάνουν επίδειξη δύναμης, ενώ κάποιοι ήδη έχουν εξασφαλίσει ανοσία με πολιτικά κριτήρια!

Αυτό που χρειάζεται είναι με μαζικά τεστ και ιχνηλάτηση  σε χώρους δουλειάς και εμβολιασμούς και όχι πρόστιμα στο λαό και επιθέσεις στα  δημοκρατικά του δικαιώματα.

Είναι ενδεικτικό ότι η κυβέρνηση ανέστειλε προσωρινά το μέτρο κάτω από τη γενική κατακραυγή, όμως αυτό δεν αρκεί. Πρέπει να παλέψουμε όχι μόνο για να ακυρωθεί οριστικά η αύξηση στα 500 ευρώ, αλλά για πλήρη διαγραφή των πρόστιμων, τόσο για την πολιτική δράση, όσο και για τις καθημερινές μετακινήσεις πολιτών. Να παλέψουμε για  να ανατρέπει η αστυνομοκρατία που καταστέλλει τους αγώνες, αλλά και εκφοβίζει καθημερινά το λαό, χωρίς να προσφέρει τίποτα υγειονομικά.

  • ΟΧΙ ΣΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΟΥΣ.
  • ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ.
  • ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ.

Γραφείο Τύπου


 

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης διαδηλωτών – διαδηλωτριών της Πορείας του Πολυτεχνείου.

Blog: protoboulia17n2020.blogspot.com, Fb: protoboulia17n2020

Επικοινωνία: protoboulia17n2020@gmail.com

Πρόσφατα