Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου, 2021

Η Σύνοδος της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ υπονομεύει τα συμφέροντα της χώρας και του λαού

0
Συνέδριο Στρατιωτικής Επιτροπής του NATO σε Επίπεδο Αρχηγών Ενόπλων Δυνάμεων, Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Η Σύνοδος της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, που πραγματοποιείται στην Αθήνα υπονομεύει τα συμφέροντα της χώρας και του λαού

Απεμπλοκή της Ελλάδας τώρα

 Η Σύνοδος της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, που πραγματοποιείται στην Αθήνα από 17-19 Σεπτέμβρη, για να ενισχυθεί η Νατοϊκή παρουσία στο Αιγαίο, στην Ανατολική Μεσόγειο και στον Περσικό Κόλπο, για να δημιουργηθούν νέες υποδομές πολέμου, για να προετοιμαστεί το (πρώτο πυρηνικό πλήγμα) στα πλαίσια του ανταγωνισμού με Ρωσία και Κίνα υπονομεύει ουσιαστικά τα συμφέροντα της χώρας μας.

AUΚUS: Ο νέος εφιάλτης για την παγκόσμια ειρήνη

0

AUΚUS: Ο νέος εφιάλτης για την παγκόσμια ειρήνη

Του Πέτρου Παπακωνσταντίνου

Το ακρωνύμιο είναι κακόηχο σε όποια γλώσσα κι αν το προφέρεις, αλλά αυτό είναι το λιγότερο γι αυτούς που σύντομα θα αναγκαστούν να το υποφέρουν. Πολλοί θα σκεφτούν, ίσως, ότι η Ταϊβάν πέφτει πολύ μακριά, αλλά κι η Κορέα του ‘50 δεν ήταν πιο κοντά μας.

Καταδικάζουμε απερίφραστα τις διώξεις των 12 αγωνιστών ενάντια στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας

0

Καταδικάζουμε απερίφραστα τις διώξεις των 12 αγωνιστών ενάντια στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας τις οποίες ξεκίνησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει η  κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

 

Την Πέμπτη 16/9 καλούνται να απολογηθούν εκ νέου, διότι αντιστάθηκαν στην λεηλασία της λαϊκής περιουσίας και της πρώτης κατοικίας με ένα ανυπόστατο κατηγορητήριο που περιλαμβάνει σχεδόν τον μισό ποινικό κώδικα, συγκεκριμένα οι:

Αλεξόπουλος Ανδρέας, Αφοξενίδου Μαρία, Δαμουλής Γιάννης, Δημητρόπουλος Γιάννης, Κιουμουρτζή Ελένη, Κουμανιάς Δημήτρης, Λαφαζάνης Παναγιώτης, Λεουτσάκος Στάθης, Μπούρας Αποστόλης, Παπαδοπούλου Μαρία, Παπαδόπουλος Λεωνίδας, Ρίζος Τάσος, Φωτίου Δημήτρης

ΛΑΕ : Να αθωωθούν οι αγωνιστές που δικάζονται στις 16/9 για την συμμετοχή τους στο κίνημα κατά των πλειστηριασμών

0

ΛΑΕ : Να αθωωθούν οι αγωνιστές που δικάζονται στις 16/9 για την συμμετοχή τους στο κίνημα κατά των πλειστηριασμών


Στις 29/11/2017, οι δυνάμεις της ΥΜΕΤ και των ΜΑΤ της τότε κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκαν άγρια εναντίον ειρηνικής κινητοποίησης αγωνιστών του κινήματος κατά των πλειστηριασμών στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας, ξυλοκοπώντας τους και ρίχνοντας καταιγισμό χημικών στον ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ προθάλαμο του δικαστηρίου (γεγονός που απαγορεύεται από το διεθνές δίκαιο),  τραυματίζοντας και προκαλώντας και σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα σε πολλούς από τους συμμετέχοντες. Για το γεγονός αυτό δικάζονται στις 16/9/2021 πολλοί αγωνιστές του κινήματος, μεταξύ αυτών το  μέλος του Π.Σ. της ΛΑ.Ε. Στ. Λεουτσάκος και ο πρώην Γραμματέας της,  Π.  Λαφαζάνης.

Α.Δ.Μ.: Συνεδριάσεις δια ζώσης των Συλλογικών Οργάνων της Π.Κ.Μ. για την δημοκρατική της λειτουργία

0

Την παρακάτω  Επιστολή-Αίτημα κατέθεσε σήμερα η Δέσποινα Χαραλαμπίδου στον κύριο Περιφερειάρχη , αιτούμενη να πραγματοποιούνται οι Συνεδριάσεις των Συλλογικών Οργάνων της Π.Κ.Μ. για ζώσης.

Τι θα  πράξει η Περιφέρεια Πελοποννήσου, για τα οξυμένα  προβλήματα της Εκπαίδευσης;

0

Καλαμάτα  14/9/2021

Επερώτηση:  Τι θα  πράξει   η Περιφέρεια   για τα οξυμένα  προβλήματα της Εκπαίδευσης;

Κ. Πρόεδρε κ. Περιφερειάρχη,

Δυστυχώς η νέα σχολική χρονιά δεν ξεκινάει καλά .Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν προχώρησε στις αναγκαίες προσλήψεις εκπαιδευτικών ώστε να μειώσει τον αριθμό των παιδιών σε κάθε τάξη αλλά με όχημα Διευθυντές Εκπαίδευσης όπως πχ στη Μεσσηνία οι οποίοι βάζουν την προσήλωση στις κυβερνητικές εντολές πάνω από τους μαθητές προχώρησε σε υποβάθμιση Δημοτικών Σχολείων .Η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Μεσσηνίας υποβάθμισε αιφνιδιαστικά τα Δημοτικά Σχολεία Κορώνης , Κάμπου, Δωρίου, Διαβολιτσίου, Χώρας, Μερόπης .

Ο αγώνας ενάντια στον φασισμό συνεχίζεται

0

Ο αγώνας ενάντια στον φασισμό συνεχίζεται

Η ΛΑ.Ε. στηρίζει τον Αντιφασιστικό Σεπτέμβρη και την αντιφασιστική πορεία στις 18/9 στις 5.30 μμ στο Κερατσίνι

Στις 18 Σεπτεμβρίου συμπληρώνονται οκτώ χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τα ναζιστικά τάγματα εφόδου της «Χρυσής Αυγής», που αποτέλεσε την κορύφωση μιας μεγάλης σειράς άγριων επιθέσεων ενάντια σε μετανάστες, πρόσφυγες, αριστερούς συνδικαλιστές και αντιφασίστες, ενώ είχε ήδη προηγηθεί η δολοφονία του Πακιστανού εργάτη Σαχζάντ Λουκμάν.

Συμπαράσταση στον Αγώνα των εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών

0

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΩΝ

Δήλωση του επικεφαλής της “Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου ”  Θανάση Πετράκου

Καλή σχολική χρονιά. Νέο ξεκίνημα νέοι αγώνες.

Δυστυχώς η νέα σχολική χρονιά δεν ξεκινάει καλά. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη όχι μόνο δεν προχώρησε στις αναγκαίες προσλήψεις εκπαιδευτικών ώστε να μειώσει τον αριθμό των παιδιών σε κάθε τάξη αλλά με όχημα Διευθυντές Εκπαίδευσης όπως πχ στη Μεσσηνία οι οποίοι βάζουν την προσήλωση στις κυβερνητικές εντολές πάνω από τους μαθητές προχώρησε σε υποβάθμιση Δημοτικών Σχολείων. Η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Μεσσηνίας υποβάθμισε αιφνιδιαστικά τα Δημοτικά Σχολεία ΚΟΡΩΝΗΣ, Κάμπου ΔΩΡΙΟΥ, Διαβολιτσίου, Χώρας, Μερόπης από 6θεσια σε 5θεσια. Η απόφαση αυτή θα έχει σαν αποτέλεσμα την υποβάθμιση της μόρφωσης των παιδιών και μάλιστα όταν τα προηγούμενα χρόνια οι μαθητές έκαναν λίγες ώρες δια ζώσης διδασκαλίας λόγω της πανδημίας. Συνεπώς δεν μένει άλλος δρόμος για τους γονείς τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές από το δρόμο του αγώνα. Είμαστε ως “Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου” στο πλευρό τους, παρόντες στη σημερινή κινητοποίηση τους στις 12.30μμ στα Γραφεία της Διεύθυνσης και απαιτούμε μαζί τους να ανακληθεί σήμερα κιόλας αυτή η αντιεκπαιδευτική απόφαση ώστε να ανοίξουν και τα σχολεία αυτά και να έχει η κάθε τάξη τη δασκάλα-το δάσκαλο της .

ΛΑΕ : Ψεύτικες και αόριστες υποσχέσεις στο λαό και στη νεολαία και προκλητικές παροχές στο μεγάλο κεφάλαιο

0

ΛΑΕ : Ψεύτικες και αόριστες υποσχέσεις στο λαό και στη νεολαία και προκλητικές παροχές στο μεγάλο κεφάλαιο.

 

Η ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ αποτελεί μνημείο νεοφιλελευθερισμού και προκλητικής παραποίησης της πραγματικότητας. Ο ίδιος και τα φιλικά προς αυτόν ΜΜΕ παρουσίασαν ως παροχές στο λαό, τα νέα {πακέτα} στο μεγάλο κεφάλαιο.

Συγκεκριμένα προσπάθησε να ωραιοποιήσει και να πανηγυρίσει για την κατάσταση της οικονομίας, όταν το δημόσιο χρέος έχει φτάσει στα 388,49 δις και στο 236% του ΑΕΠ, στην υψηλότερη θέση διεθνώς, πολύ μεγαλύτερο από όταν είχε μπει η χώρα στα μνημόνια (127% του ΑΕΠ), που σημαίνει ότι τα μνημόνια και η νεοφιλελεύθερη πολιτική της ΝΔ μόνο επιδείνωση του δείκτη έφεραν.

Εξήγγειλε την συνέχιση και μάλιστα με μεγαλύτερη ένταση των ίδιων αντιλαϊκών πολιτικών, με βάση τις οποίες ευνοούνται μόνο οι μεγαλοκεφαλαιούχοι, εις βάρος των μικρομεσαίων, των εργαζομένων, των συνταξιούχων και της νεολαίας.

Προσπάθησε να εξαπατήσει τους νέους με ….data και με προσλήψεις για 6 μήνες με 1200 ευρώ, εκ των οποίων τα 600 ευρώ θα πηγαίνουν …….στον εργοδότη!

Η επέκταση του φοιτητικού επιδόματος και στους φοιτητές των ΙΕΚ αποτελούσε χρόνιο αίτημα και διεκδίκηση των φοιτητών. Όμως σε συνδυασμό με τον στοχευμένο και βίαιο αποκλεισμό 40000 μαθητών από τα Πανεπιστήμια, με την απαράδεκτη εφαρμογή της ΕΒΕ, φανερώνει τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης, που δεν είναι άλλες από τον εξαναγκασμό των μαθητών στην επιλογή των ΙΕΚ και την ενίσχυση των Ιδιωτικών Σχολών. Η εξαγγελία της επέκτασης του φοιτητικού επιδόματος λειτουργεί ως παρηγοριά στην αδικία που υφίσταται η μαθητική νεολαία.

Η γενική και αόριστη μείωση του ΕΝΦΙΑ, το πάγωμα της εισφοράς αλληλεγγύης για τους εργαζόμενους στον Ιδιωτικό Τομέα από το 2022 (είχε δεσμευθεί για κατάργηση), η κατάργηση του φόρου στις γονικές παροχές είναι ελάχιστα μέτρα, τα όποια οφέλη θα απορροφηθούν από τις τεράστιες αυξήσεις στο ρεύμα και σε είδη πρώτης ανάγκης.

Οι αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων, που άρχισαν και αναμένεται να φτάσουν σε κάποια είδη ακόμη και στο 90% {σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ}, θα εξαντλήσουν μισθωτούς και συνταξιούχους, ενώ ο πρωθυπουργός προτείνει ως λύση τον ανταγωνισμό και την συμφωνία κυρίων με τους επιχειρηματίες.Σε τέτοιες περιπτώσεις η μόνη λύση που προκρίνεται είναι η διατίμηση στα προϊόντα.

Αντιθέτως ιδιαίτερα γαλαντόμος ήταν ο πρωθυπουργός στο μεγάλο κεφάλαιο.

Η περαιτέρω μείωση των φορολογικών συντελεστών για τις επιχειρήσεις, η περαιτέρω μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, οι μειώσεις στο μισό του φόρου για την συγκέντρωση κεφαλαίου, η μείωση φόρου για τις επιχειρήσεις που συγχωνεύονται, οι υπερεκπτώσεις για πράσινες και ψηφιακές επενδύσεις αποτελούν μεγάλες, επί πλέον όσων έχουν δοθεί, παροχές στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Τεράστιο θέμα αποτελεί η εξαγγελία περισσότερων ιδιωτικοποιήσεων (σε συνέχεια όσων είχαν γίνει από προηγούμενες κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ,ΚΙΝΑΛ, ΝΔ) και ιδιαίτερα του ΔΕΔΔΗΕ,, στον οποίο εκχωρεί την κυριότητα του δικτύου και παράλληλα προχωρά στην πώληση του 49% των μετοχών. Το Ειδικό Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης που θα καλύπτει τουλάχιστον το 80% των αυξήσεων όλων των καταναλωτών είναι απατηλή υπόσχεση. Η πραγματικότητα είναι ότι η ιδιωτικοποίηση θα φέρει νέες μεγάλες αυξήσεις στα τιμολόγια.

Συνολικά οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού ευνοούν μόνο τους λίγους

Κεφαλαιούχους εις βάρος όλων των υπολοίπων κοινωνικών ομάδων, εργαζομένων, συνταξιούχων, μικρομεσαίων, ανέργων, νέων.

Η μόνη λύση είναι η αντίσταση και ο αγώνας για την αποτροπή των αντιλαϊκών μέτρων και για την προώθηση μιας πραγματικής αριστερής εναλλακτικής πρότασης,, που θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα των λαϊκών στρωμάτων και όχι του κεφαλαίου.

H Λαϊκή Ενότητα αποχαιρετά τον Γιάννη Θεωνά

0
 Η Λαϊκή Ενότητα εκφράζει στην οικογένεια και στους οικείους του Γιάννη Θεωνά, ο οποίος έφυγε σήμερα από την ζωή, θερμά συλλυπητήρια και τους εύχεται κουράγιο και δύναμη. Ο Γιάννης Θεωνάς εργάστηκε στον ΟΤΕ και υπήρξε από το 1976 – 2001 συνδικαλιστικό στέλεχος, ευρωβουλευτής και βουλευτής του ΚΚΕ και αργότερα, κατά την περίοδο 2001 -2019  στέλεχος και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, υποδιοικητής και εν συνεχεία Διοικητής του ΙΚΑ.
Η πολιτική κηδεία του Γιάννη Θεωνά, θα γίνει την Τετάρτη, 15/9, στις 3μμ στο Α’ Νεκροταφείο Αθήνας

Πρόσφατα