Κυριακή, 22 Μαΐου, 2022

Η Λαϊκή Ενότητα τιμάει τον Γρηγόρη Λαμπράκη

0

Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΣΤΕΦΑΝΙ 

ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗ ΛΑΜΠΡΑΚΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΜΑΗ,  ΩΡΑ 11.30΄π.μ.

Θεσσαλονίκη 21 Μάη 2022

Πενήντα εννιά χρόνια μετά τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη, ο πλανήτης βρίσκεται στη δίνη γεωπολιτικών ανακατατάξεων. Η επιθετική πολιτική των ΗΠΑ, μετά και τις ήττες της πολιτικής της στη Συρία και αλλού, οξύνει τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και οδηγεί σε πολέμους.

Ιδρυτική Συνέλευση της Αριστερής Πρωτοβουλίας Διαλόγου και Δράσης Βορείων Προαστίων

0

Ιδρυτική Συνέλευση της Αριστερής Πρωτοβουλίας Διαλόγου και Δράσης Βορείων Προαστίων

Δευτέρα 30 Μάη στις 7:30 μμ – Αιθ. Εκδηλώσεων Δ. Χαλανδρίου

(Α. Παπάγου 7 και Αριστοφάνους 1ος όροφος)

Θα μιλήσουν

Γιάννης Κουζής

Νίκος Σακούτης

 

Ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας για τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών

0
Ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας για τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών
Η κυβέρνηση γνωρίζει πια ότι δεν έχει ούτε μισό πάτημα στους νέους και τις νέες!

Η Λαϊκή Ενότητα χαιρετίζει τους δεκάδες χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες που προσήλθαν μαζικά στις κάλπες των φοιτητικών εκλογών της 18ης Μαΐου και έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα καταδίκης της πολιτικής της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Η Λαϊκή Ενότητα αποχαιρετά τον μεγάλο Έλληνα συνθέτη Βαγγέλη Παπαθανασίου.

0

Η Λαϊκή Ενότητα αποχαιρετά τον μεγάλο Έλληνα συνθέτη Βαγγέλη Παπαθανασίου.

Έφυγε από την ζωή ο μεγάλος μουσικός και συνθέτης της ηλεκτρονικής, τζαζ, ατμοσφαιρικής και ορχηστρικής μουσικής  Βαγγέλης Παπαθανασίου, γνωστός παγκοσμίως και ως Vangelis, σε νοσοκομείο της Γαλλίας σε ηλικία 79 ετών.

Η Μάχη της Κρήτης – Ένα κείμενο του Νίκου Καζαντζάκη

0

Σοβαρό είναι το πρόσωπο της Κρήτης, πολυβασανισμένο. Μαδάρες γυμνές, τραχειές, αγέλαστες. Κοιτάζεις από το αεροπλάνο την Κρήτη ν’ απλώνεται στη θάλασσα και νιώθεις πώς αληθινά το νησί τούτο είναι γιοφύρι ανάμεσα στις τρεις τούτες μεγάλες Μοίρες. Για πρώτη φορά στην Ευρώπη πήδηξε κι’ έχτισε φωλιά στην Κρήτη το πεινασμένο αρπαχτικό πουλί πού το λέμε Πνεύμα. Άπλωσε τις φτερούγες του στο Κρητικό χώμα και γέννησε το μυστηριώδη, βουβό ακόμα, όλο ζωή, χάρη, κίνηση και λαμπρότητα, Κρητικό πολιτισμό.

103 Χρόνια από τον σφαγιασμό 353.000 Ελλήνων του Πόντου

0

103 Χρόνια από τον σφαγιασμό 353.000 Ελλήνων του Πόντου

Το Αριστερό Ρεύμα αποτίει φόρο τιμής στα θύματα της Ποντιακής Γενοκτονίας και απαιτεί από την πολιτική και πνευματική ηγεσία της Τουρκίας, αλλά και από τη Διεθνή Κοινότητα την αναγνώριση των διωγμών και των δραματικών συνεπειών τους στον Ποντιακό Ελληνισμό.

Πολιτική Εκδήλωση Αριστερής Πρωτοβουλίας Νοτίων Προαστίων, 27 Μαΐου 7.00μμ Πλατεία Νέας Σμύρνης

0

Πολιτική Εκδήλωση Αριστερής Πρωτοβουλίας Νοτίων Προαστίων, 27 Μαΐου 7.00μμ Πλατεία Νέας Σμύρνης

Τι θα πράξει η Περιφέρεια για τη χρηματοδότηση των Δασαρχείων

0

Τι θα πράξει η Περιφέρεια για τη χρηματοδότηση των Δασαρχείων

Κ. Πρόεδρε κ. Περιφερειάρχη,

Γνωρίζετε πολύ καλά ότι στην προχθεσινή συνεδρίαση του συντονιστικού τοπικού οργάνου του Δήμου Καλαμάτας, ο Δασάρχης Μεσσηνίας κ. Σπύρος Κατσίποδας τόνισε ότι η πολιτεία χρηματοδοτεί το Δασαρχείο Μεσσηνίας με 19.000 ευρώ!!!

Μητσοτάκης – Μπάϊντεν: Πίσω από τις θριαμβολογίες και την προπαγάνδα

0

 

Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπάϊντεν:

  • Πίσω από τις θριαμβολογίες και την προπαγάνδα κρύβονται η εκχώρηση εδαφών της χώρας για πολεμικούς σκοπούς του ΝΑΤΟ
  • Νέα πακέτα εξοπλισμών που θα πληρώσει ο Ελληνικός Λαός αλλά και νέες ενεργειακές και επιχειρηματικές συναλλαγές.

Η συνάντηση  του πρωθυπουργού με τον Μπάϊντεν στις ΗΠΑ, παρά τις τυμπανοκρουσίες και την προπαγάνδα των μέσων μαζικής ενημέρωσης περί μεγάλης επιτυχίας, αποτελεί ακραία έκφραση υποτέλειας και ραγιαδισμού στις επιλογές των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα:

  1. Μετά την απαράδεκτη Συμφωνία για τις βάσεις σύμφωνα με την οποία εκχωρούνται περιοχές της χώρας μας για να χρησιμοποιηθούν ουσιαστικά ως ορμητήρια των Ηνωμένων Πολιτειών και μάλιστα επ’ αόριστον, ο πρωθυπουργός, κατά την επίσκεψή του, πανηγυρίζοντας, υποσχέθηκε και επιπλέον περιοχές – νησιά του Αιγαίου – για νέες αμερικανικές βάσεις, αδιαφορώντας για τους κινδύνους στους οποίους εμπλέκει τη χώρα μας.
  2. Ανακοίνωσε μία επιπλέον αγορά οπλικού υλικού – των F-35 – παρουσιάζοντας το μάλιστα ως μεγάλη επιτυχία, αποκρύπτοντας όμως ότι μόνο το τελευταίο διάστημα έχουν δοθεί 11,5 δισεκατομμύρια € για εξοπλισμούς, τα οποία θα πληρώσει ο Ελληνικός Λαός. Οι αγορές αυτές εξυπηρετούν τις μεγάλες αμερικανικές βιομηχανίες όπλων και όχι φυσικά την άμυνά της χώρας και είναι εις βάρος των δαπανών για υγεία, παιδεία, κοινωνική πρόνοια, η χρηματοδότηση των οποίων διαρκώς περιορίζονται.
  3. Το επιχείρημα ότι η πλήρης ταύτιση με το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ, προστατεύουν τη χώρα μας από την τουρκική προκλητικότητα, αποτελεί εμπαιγμό στη νοημοσύνη του Ελληνικού Λαού, με δεδομένες και τις τελευταίες εξελίξεις και τα παζάρια μεταξύ Τουρκίας και ΝΑΤΟ για την ένταξη της Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, αλλά και από το γεγονός ότι οι ΗΠΑ πωλούν όπλα και στην Τουρκία.
  4. Η πλήρης ταύτιση των κυβερνήσεων της Ελλάδας με τις επιλογές των ΗΠΑ, διαρκεί δεκαετίες, τα τελευταία χρόνια όμως, με ευθύνη και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και βεβαίως και της κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας, η χώρα έχει μετατραπεί σε ένα μεγάλο Νατοϊκό οικόπεδο, με βάσεις του ΝΑΤΟ σε διάφορα σημεία, που την καθιστούν στόχο αντιποίνων των ανταγωνιστών των ΗΠΑ, χωρίς φυσικά να προστατεύονται τα κυριαρχικά της δικαιώματα όπως επικαλούνται.

Απαιτείται:

  • Nα ανακληθεί η απαράδεκτη συμφωνία για τις βάσεις.
  • Nα κλείσουν όλες οι στρατιωτικές βάσεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στη χώρα μας που αξιοποιούνται ως ορμητήρια πολέμου.
  • Nα σταματήσουν να χρησιμοποιούνται οι στρατιωτικές υποδομές της χώρας μας για ασκήσεις του ΝΑΤΟ.
  • Nα απεγκλωβιστεί η χώρα μας από το ΝΑΤΟ και να εφαρμοστεί μία πολυδιάστατη φιλειρηνική εξωτερική πολιτική προς όφελός του Λαού.

Το γραφείο Τύπου  18-5-2022

Η Λαϊκή Ενότητα στηρίζει την συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιεί η Ένωση Παλαιστινίων Εργαζομένων την Δευτέρα 16 Μαΐου 6μμ έξω από την Ισραηλινή Πρεσβεία

0

Η Λαϊκή Ενότητα στηρίζει την συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιεί η Ένωση Παλαιστινίων Εργαζομένων την Δευτέρα 16 Μαΐου 6μμ έξω από την Ισραηλινή Πρεσβεία.   Λευτεριά  στην Παλαιστίνη

Οι διώξεις και οι δολοφονίες  Παλαιστινίων από τις Ισραηλινές δυνάμεις συνεχίζονται.

Δολοφονούν ακόμη και  δημοσιογράφους. Από το 2000 μέχρι σήμερα 55 δημοσιογράφοι έχουν εκτελεστεί, διότι έκαναν την δουλειά τους, δηλαδή ενημέρωναν για όσα συμβαίνουν στην περιοχή και για τα εγκλήματα εις βάρος του Παλαιστινιακού λαού.

Πρόσφατα